Soroptimisten planten boom in de Heemtuin (met wat hulp) filmpje

‘Veel mensen denken: hier staat wethoudertje Kapgraag, maar dat is absoluut niet zo’ begon wethouder Gerard Slegers zijn toespraak voor een gehoor dat bijna in het geheel bestaat uit dames van Soroptimistclub Zaanstreek.

Wereldwijd vieren Soroptimisten het 100-jarig bestaan. Dat doen ze niet door cadeaus te ontvangen, maar door te trakteren. Op bomen. 

De dames hadden het handig bekeken: voor het zware graaf en plantwerk werd wethouder Kap Plantgraag Slegers ingevlogen. Dat deed hij samen met Jeroen Buijs van de Heemtuin. 

Na het filmpje tikken we verder: 

De Soroptimisten heeft wereldwijd meer dan 100 000 leden die zich inzetten voor voornamelijk vrouwen en kinderen. Met het project 100xtrees4life planten ze bomen in Mali om vrouwen economisch meer onafhankelijk te maken: 

‘Vrouwen worden betrokken bij de keuze van het soort bomen. Ze krijgen training in beheer en onderhoud, het oogsten en verkopen van de producten. Dat leidt voor hen tot een grotere economische zelfstandigheid. Door het planten van bomen verminderen we armoede en bieden we perspectief.’

Elke club die het project in Mali steunt plant ook elk jaar minstens een boom in de eigen omgeving.

Deel dit artikel:

Éen reactie op Soroptimisten planten boom in de Heemtuin (met wat hulp) filmpje

  1. Jacob Cabida schreef:

    Had nog nooit van deze club gehoord! Wat een prachtige initiatieven!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.