Telegraaf, NHD en Metro samengevoegd, 45 ontslagen bij regio-kranten

Bij de regionale kranten van het Telegraaf-concern, waarbij ook het Dagblad Zaanstreek hoort, wordt een kwart van de journalisten (45) ontslagen.

Dat is het gevolg van de integratie van de drie kranten van het concern: De Telegraaf, de regionale dagbladen (Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad) en Metro.

UPDATE: Columnist Erik Schaap heeft inmiddels besloten met zijn wekelijkse column in de krant te stoppen. (zie onderaan artikel).

Er komt één organisatie waar de drie redacties worden gecombineerd. Boven de drie titels komt één nieuwe ‘Directeur Journalistiek’. Het plan is opgesteld door hoofdredacteuren Paul Jansen (Telegraaf) en Arjan Paans (regionale kranten). Bij de Telegraaf vallen geen nieuwe ontslagen.

Het eerste katern van de regionale kranten wordt nu al grotendeels uit nieuws van de Telegraaf samengesteld. De centrale redactie van de regio-kranten verhuisde van Alkmaar naar het Telegraaf-hoofdkantoor in Amsterdam.

Wat de gevolgen voor de huis-aan-huiskranten zijn, is nog niet bekend. Er zouden vier à vijf potentiële kopers voor de titels (waaronder De Zaankanter, de Krommenieër) zijn.

Het gehele TMG-concern gaat wellicht naar het Belgische Mediahuis dat een bod op de aandelen heeft uitgebracht, het wordt daarbij gesteund door de huidige grootaandeelhouder Van Puijenbroek.

De timing (net voor de jaarwisseling) en manier van communiceren (per mail), is “verre van prettig” schrijven directeuren Ferdy Demmers, Gert Jan Oelderik en Harry de Wit, maar:

“Door uitgebreid overleg en zorgvuldige afwegingen konden we pas vandaag de adviesaanvraag voor de Centrale Ondernemingsraad afronden. We willen jullie daarom in ieder geval ook vandaag per mail over de hoofdlijnen van de voornemens informeren.”

Columnist Erik Schaap stop bij Dagblad Zaanstreek.

De eerste opzegging is ook al binnen.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *