Toch ontslagen bij Noordhollands Dagblad

In het reclame-vakblad Adformatie ontvouwt Marc Vangeel, de nieuwe CEO (baas) van de Telegraaf Media Groep (TMG) zijn toekomstplannen.

Op termijn verdwijnen 150 banen, maar “het concern streeft ernaar het aantal gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te beperken.”

Voor de regionale kranten, waaronder Dagblad Zaanstreek (Noordhollands Dagblad) “komt de focus op Noord-Holland te liggen en op duiding en achtergronden van het (regionale) nieuws.” Dus – zoals al door de nieuwe hoofdredacteur Hugo Schneider werd gesteld – nieuws dat voor alle Noord-Hollanders interessant is, voor lokaal nieuws (“verhalen die maar in één editie passen”) is minder ruimte.

Volgens de NOS gaat het om 25 ontslagen bij de regionale kranten in plaats van de 45 waar aanvankelijk sprake van was.

Dagblad Zaanstreek is een editie van het Noordhollands Dagblad, maar:

“Het aantal edities, nu 16, wordt geleidelijk verminderd en het aantal websites gaat van vijf naar twee.”

Zaankanters krijgen daar nu al mee te maken doordat de redacties van Dagblad Zaanstreek en Dagblad Waterland samen op één plek werken. Dus minder lokaal nieuws en meer nieuws uit Landsmeer, Volendam en Purmerend (en uit de rest van Noord-Holland). En meer nieuws uit De Telegraaf.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • JK

  Dit is denk ik, helaas het begin van het einde. Ik lees het NHD, en daarvoor de Typhoon al jaren. Altijd eerst het regionieuws. Als dat (nog) minder wordt is het helaas over met de liefde. Dat is het nu eigenlijk al als je ziet hoeveel je moet betalen in verhouding tot de kwaliteit van bezorging en kwaliteit van de de digitale krant (veel storingen).

 • Jaap

  Precies Jk, vrees ook dat het gedaan is.
  Jammer, dat wel.

 • Miranda

  Ik het het NHD voornamelijk voor het zaanse nieuws, het nieuws uit landsmeer, purmerend en volendam intereseert mij niet, opzeggen dus, scheelt een hoop geld, telegraafnieuws kan ik op nu.nl ook lezen.

 • joop tralala

  Jammer, juist het regionale nieuws was aanleiding voor een abonnement. Maar helaas zal NHD het vanaf nu met 1 abonnee minder moeten doen.Op het nieuws uit Telegraaf (Duitse Bild kloon)zit ik niet te wachten zoek liever een degelijke courant.

 • A. Harmens

  Hoe komen die krantenjongens en meisjes (voorzover ze er überhaupt hart voor hebben) toch bij het idee dat iemand uit de Zaanstreek geïnteresseerd is in nieuws uit Purmerend en Edam (en vice versa)? Dit is op de lange termijn toch ook niet rendabel.

 • Joop

  Helaas, helaas, abonnement opgezegd, geen interesse in Alkmaar en omgeving maar gezien de reactie liggen ze er bepaald niet wakker van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *