Tussen de Rails op zijn plek (filmpje)

The Eagle Has Landed, de klus is geklaard, de missie volbracht! Wat een stoere hijspartij vandaag van de firma Joh.Schol en de gemeentemannen m/m!

Het kunstwerk ‘Tussen de Rails’ van Hans Koetsier heeft jarenlang liggen vegeteren op de gemeentewerf, ontsnapte ternauwernood aan de sloophamer, maar is vandaag op zijn poten gezet voor wat tegenwoordig De Groene Bark heet.

Een passende plek tussen de sporen bij de spoorovergang van de Hoornse lijn. Wij maakten een filmpje op eenzame hoogte (daarna tikken we met natte voeten en klotsende oksels verder):

30.000 kilo zwaar, 8 meter hoog en 2,8 meter breed. Dat hij ooit blauw was, werd weersproken door een van de gemeentemannen, maar wij vonden het bewijs (klik op de foto voor een groter exemplaar):

De Orkaan

Het kunstwerk uit 1984 wordt nog opgeknapt, maar welke kleur het zal krijgen is nog even spannend.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Tuurlijk was dat ding blauw, hemelsblauw.
  Maar men vond het niks hier.
  Er werd gemopperd; waarom geen Zaanse Kunstenaar.
  Er werd cynisch gesproken over De Scheefgezakte Verbeelding van het Zaans Kunstbeleid.
  Pas nadat ie bruin geschilderd was verstomde het gemor.

 • Joost Weemhoff

  De Houtwerker… Tussen de rails… Ben benieuwd of de roemruchte “Vleugels” (A8-viaduct in Koog) ooit weer een ereplekkie zullen krijgen.

  • De Orkaan

   Volgens ons is die gesloopt… maar als ze een replica van de Vermaning op de Zaanse Schans kunnen zetten, moet dat in dit geval ook vast wel lukken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *