Tussen de Rails nu ook ‘officieel’ welkom…

tussen de rails orkaan 27 april 2019

Begin april was De Orkaan haantje de bovenste tijdens het plaatsen van Tussen de Rails bij de Hoornse Lijn. Vanaf grote hoogte maakten wij een bloedstollend filmpje.

Vandaag is er een officiële verwelkoming inclusief foto-momentje met cultuurwethouder Sanna Munnikendam. We hopen dat ze een fles champagne tegen het beeld slaat, maar vrezen dat Zaanstad voor een meer ingetogen inhuldiging heeft gekozen (voor je het weet bladdert er weer verf af).

Het kunstwerk van Hans Koetsier dateert uit 1984 en stond jarenlang voor station Zaandam, ruim tien jaar geleden verdween het naar de gemeentewerf na de grote Inverdan-operatie.

In 2016 vroegen we of het beeld terug mocht en in 2018 werd onze wens ingewilligd. Het beeld kwam naast het bedrijfsverzamelgebouw De Groene Bark. Op 11 april werd het geplaatst.

Om 16.00 uur begint het feestje met een openingswoord van wethouder Sanna Munnikendam en een poëtische bijdrage van stadsdichter Ellis van Atten.

De oude plek:

1 Reactie op Tussen de Rails nu ook ‘officieel’ welkom…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>