Uitslag hertelling Zaanstad dag uitgesteld

De uitslag van de hertelling van alle stemmen in Zaanstad wordt een dag uitgesteld. Morgen – 29 maart 2018 – maakt burgemeester Hamming de uitslag om 17:30 bekend.

Vandaag is de hele dag geteld. Oorspronkelijk was het plan om 17:30 de uitslag bekend te maken, maar dat werd uitgesteld naar 19:00.

Om 19:20 openende burgemeester Hamming de vergadering om die onmiddellijk weer te schorsen. Om 20:00 maakte hij bekend dat hij het “in alle zorgvuldigheid goed afronden” de uitslag pas om 17:30 op 29 maart bekend te maken.

De aanleiding was de ene stem verschil die ervoor zorgde dat niet de Partij voor de Dieren maar ROSA die laatste restzetel kreeg. De hertelling heeft kennelijk geen helder beeld opgeleverd.

Volgens het persbericht van Zaanstad gaat “de hertelling van de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad donderdag verder”. Dat is een curieuze formulering aangezien de telling openbaar moet gebeuren en daar niet over gerept wordt.

Bekijk hier onze berichtgeving tot dusver:

Deel dit artikel:

5 reacties op Uitslag hertelling Zaanstad dag uitgesteld

 1. joop tralala schreef:

  Nog steeds is 1 + 1= 2. Wat kan er zo moeilijk zijn???

 2. Jonathan schreef:

  Waar vind de openbare hertelling momenteel plaats?

 3. Egbert Visser schreef:

  Waren ze tel kwijtgeraakt?

 4. jan van der pol schreef:

  Als het verhaal inderdaad is verzonnen van dat aantel stmmen door de PvdD dan een rekening sturen naar de Partij v.d. Dieren voor het hertellen

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.