Uitslag hertelling Zaanstad dag uitgesteld

hamming raad 28 maart 2018

De uitslag van de hertelling van alle stemmen in Zaanstad wordt een dag uitgesteld. Morgen – 29 maart 2018 – maakt burgemeester Hamming de uitslag om 17:30 bekend.

Vandaag is de hele dag geteld. Oorspronkelijk was het plan om 17:30 de uitslag bekend te maken, maar dat werd uitgesteld naar 19:00.

Om 19:20 openende burgemeester Hamming de vergadering om die onmiddellijk weer te schorsen. Om 20:00 maakte hij bekend dat hij het “in alle zorgvuldigheid goed afronden” de uitslag pas om 17:30 op 29 maart bekend te maken.

De aanleiding was de ene stem verschil die ervoor zorgde dat niet de Partij voor de Dieren maar ROSA die laatste restzetel kreeg. De hertelling heeft kennelijk geen helder beeld opgeleverd.

Volgens het persbericht van Zaanstad gaat “de hertelling van de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad donderdag verder”. Dat is een curieuze formulering aangezien de telling openbaar moet gebeuren en daar niet over gerept wordt.

Bekijk hier onze berichtgeving tot dusver:

5 Reacties op Uitslag hertelling Zaanstad dag uitgesteld

 1. joop tralala says:

  Nog steeds is 1 + 1= 2. Wat kan er zo moeilijk zijn???

 2. Jonathan says:

  Waar vind de openbare hertelling momenteel plaats?

 3. Egbert Visser says:

  Waren ze tel kwijtgeraakt?

 4. jan van der pol says:

  Als het verhaal inderdaad is verzonnen van dat aantel stmmen door de PvdD dan een rekening sturen naar de Partij v.d. Dieren voor het hertellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>