Van rechter mag container Parklaan Krommenie blijven

Twee bewoners van de Parklaan in Krommenie waren het niet eens met de plek voor een ondergrondse container voor restafval voor hun huis.

Maar de rechter ging niet mee in hun verzoek om Zaanstad de opdracht te geven de container ergens anders te plaatsen.

In februari van dit jaar wees Zaanstad de plek Noorderhoofdstraat-Parklaan aan als locatie voor een ondergrondse restafval container (een ORAC).

De klagers wonen aan de Parklaan tegenover de plek voor de ORAC. Ze vrezen geluidsoverlast en stelden dan ook voor de container op het Oranjeplein te plaatsen.

Volgens Zaanstad maakt het open- en dichtdoen van de contain nauwelijks lawaai en wordt afval zelden ’s nachts weggebracht. De ORAC ligt op meer dan 5 m van de voorgevel van de woning van de klagers.

De rechter was het eens met de gemeente. De ‘voorlopige’ voorziening waar de klagers om hadden gevraagd komt er dus niet, maar ze kunnen nog steeds in een bodemprocedure de gemeente proberen te dwingen om voor een andere plek te kiezen.

Foto: Google Streetview, hoek Noorderhoofdstraat-Parklaan, met nog ouderwetse grijze bakken.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jaap J. Boot

  Vijf meter uit de voorgevel, dat wordt dan geen slaapkamerraam meer open want het ruikt echt niet fris in de buurt van een restafvalcontener ook al zit hij onder de grond.
  Maarja, op de tekentafel zal het kloppen.

 • petra

  bij ons in de straat (zaandijk) staat ook zn restafvalbak. De zakken worden door vele met de auto weggebracht. Er wordt op de stoepgeparkeert draaiendemoter en de koplampen schijnen bij de naast wonende de woonkamer in. . Soms zijn jaren 30 wijken niet geschikt voor zn bak. Maarja, HVC en de gemeente weten het altijd beter. sterkte bewoners van de Parklaan te krnie.

 • Peut

  Op de foto te zien stonden er altijd al grijze bakken. Die stinken pas echte want het afval ligt er al in week in te rotten. Bovendien worden die rolcontainers tot midden in de nacht en vanaf ‘s-ochtends erg vroeg daar neergezet. Met lawaai en geuren.
  Nu is het een ondergrondse container (die hebben we hier in Assendelft ook) die elke dag geleegd wordt. Er is dan ook nauwelijks tot geen geuroverlast van die container.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *