Verdwijnen blauwe zones een feit? (Ondernemers overvallen)

De ondernemers van Krommenie, Wormerveer en de Zuiddijk ‘wisten van niets’, voelen het ‘als een klap in je gezicht’ en zijn verdrietig: ‘Dit doet echt pijn’.

Via het NHD vernamen zij dat de blauwe parkeerzones waar twee uur gratis geparkeerd kan worden, verdwijnen.

Johan Duineveld van de DOKA (Krommenie):

‘We hebben twee jaar heel veel vrije tijd gestoken om een blauwe zone te krijgen, dat lukte uiteindelijk. Er werd zelfs gesproken over uitbreiden. Daarbij hebben we een compleet centrumplan gemaakt om de veiligheid, authenticiteit en gezelligheid in ons dorp terug te krijgen, en dan lees je dit bericht. Het is met geen pen te beschrijven.’

Dim van Gerven van Winkeliersvereniging Zuiddijk is niet verbaasd:

‘Ik word er niet meer boos van, dit is hoe het gaat in Zaanstad. Het is niet gunstig want dan krijg je er weer zo’n rottige parkeermeter bij: dat zijn ondingen.’

En Leon Hamming vraagt zich af of dit een voldongen feit kan zijn:

‘Dit was een duvel uit een doosje, we hebben er hard voor gestreden. Je leest het en je staat versteld. Er was geen enkel overleg. Voor de voorzieningen en het behoud daarvan is het belangrijk dat het er was en dat het er is. We waren er trots op en tevreden over: het was een model voor Nederland om winkelgebieden te vitaliseren. Je verwacht het niet, is het is door de raad gegaan? Ja of nee?’

Wij bellen met Tjeerd Rienstra, het raadslid van de Zaanse VVD dat zich bezighoudt met Mobiliteit en Bereikbaarheid, Parkeren en Economie. Ook hij was verbaasd en niet blij:

‘We hebben heel hard gestreden en dit is wat mij betreft geen voldongen feit. We gaan proberen dit te herstellen. We hebben er nog niet met andere partijen gesproken en het geld zal ergens anders vandaan moeten komen, daar moeten we op studeren en daar is gelukkig nog wat tijd voor.’

Deel dit artikel:

16 reacties

 • Elly van de Stadt

  🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬 Duidelijk hoe ik erover denk

  • M. Van hoeve

   Dit is een schande van de gemeente Zaanstad, geen begrip voor ondernemers die hun hand boven hun hoofd moet houden en wie verzin dit. Nogmaals geen begrip. Je krijgt hier meer winkel leegstand stop hier mee en luister naar alle ondernemers

 • Hans Postel

  Gemeente Zaanstad is – welhaast op elk gebied- lekker bezig. Wie werken daar? Het wekt de indruk van wat voorheen een sociale werkplaats was. Tegen, uiteraard, een veel betere vergoeding. Kunnen wij rekenen op de Raad?

  • Geert Rijken

   U kunt rekenen dat de raad altijd het gesprek en de discussie met elkaar aangaat.

   Daarnaast wil ik melden dat ik mij erg stoor aan uw opmerking ‘wekt de indruk van wat voorheen de sociale werkplaats was’. Dit is dubbel beledigend, ook naar mensen die voorheen in sociale werkplaatsen werkten. Realiseert u zich hoe u mensen daarmee wegzet?

   Ik wens u veel nuance toe en een vriendelijke groet.

  • Leyena van der Laan

   “Het wekt de indruk van wat voorheen een sociale werkplaats was.”

   Zou u sieren als u die woorden terug neemt.

   Onnodige belediging van een groep mensen die daar met begeleiding altijd plezant gewerkt hebben.

  • Mart Oosterveld

   Zijn er ook Zaankanters die VOOR het verdwijnen van de blauwe zones zijn ? Meldt u hier.
   Ik meld me niet.

  • Esmeralda Boonstra

   Dit gaat klanten kosten!! En dat wil je de ondernemers toch niet aandoen.
   Ik heb periodes dat ik slecht loop en ook niet kan fietsen dus even naar een winkel toe is er dan niét meer bij.
   BELACHELIJK DIT😡😡😡

 • Siem van Westen

  De werkgroep “ paard achter de wagen spannen 2.0” van de gemeente Zaanstad werpt weer zijn vruchten af👍

 • Perry van der Velden

  Het College heeft de mond vol van transparantie, creëren van draagvlak, burger- en ondernemers-participatie en het “in gesprek gaan met”. Zij beloven veel, maar het eindresultaat is soms diep- en diep bedroevend. Het is te schandalig voor woorden !

 • Didier Hennequin

  Ik krijg toch weer de indruk dat mensen die op bestuurlijk niveau beslissingen nemen over bepaalde zaken (zoals herinrichting van verkeersstromen en, zoals hier, blauwe zones) zèlf niet te maken hebben met de materie. Beleidsmakers, maar geen gebruikers. Vanachter een bureau, niet met de voeten in de klei. Een goed bestuurder luistert, ervaart zelf en beslist dan.

 • Ton Lameijer

  De Gemeente is heel sterk in het aanwijzen van een schuldige als er veel negatieve reakties komen, zoals bij het kappen van een groot aantal bomen langs De Weer in Zaandam. Dat was de schuld van de aannemer! Wie krijgt hiervan de schuld? Weer die aannemer? Wij gingen juist naar de Zuiddijk en naar de Zaanbocht met de auto, omdat je daar fijn kunt winkelen, zonder parkeer stress. Wat een domme, domme maatregel, Gemeente!

 • Hugo van de Brug

  De reden van dit alles: Einde aan blauwe zones ten faveure van meer BOA’s in Poelenburg – Peldersveld

  Zie ook: https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/63273/einde-aan-blauwe-zones-ten-faveure-van-meer-boas-in-poelenburg-peldersveld/

 • Peter Bos

  De blauwe zones waren bedoeld om het parkeren in de winkelgebieden een klein beetje te reguleren. Hebben de zones de problemen opgelost die er eerder blijkbaar eerder waren met vrij parkeren? Zo niet, dan is terug naar vrij parkeren de beste oplossing. Daarbij zijn immers helemaal geen BOA’s meer nodig en kunnen ze worden ingezet in Poelenburg en Peldersveld.

 • Hans Veenswijk

  Winkeliers hebben het erg moeilijk in deze tijd van Corona. Het minste wat de Gemeente Zaanstad kan doen is daar rekening mee houden. De toegankelijkheid van winkels wordt door het verdwijnen van de blauwe zones lastiger. Dat leidt tot nog minder omzet.
  Wat een schandalig besluit Van de Gemeente. Nu maar hopen dat er iemand het opneemt voor de ondernemers: gemeenteraad doe je best !!!!!!
  Hans Veenswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *