Verkeerdbord… (en niet zo’n beetje ook)

Erik Esteie kwam dit bord tegen op de Wilhelminakade in Zaandam.

Zijn analyse:

“als ik het goed begrijp dan mogen auto’s, die hier niet mogen komen, ook geen andere auto’s, die hier ook niet mogen komen, inhalen.”

We denken dat dat klopt, die automobilisten die hier niet mogen komen krijgen hier ook te maken met een wegversmalling zodat de hun tegenliggers (die daar ook niet mogen komen) niet kunnen passeren. O ja, je mag ook niet harder (als je er zou mogen komen) dan 30 km.

De verkeersverboden op dat stukje worden massaal genegeerd. Brommers scheuren probleemloos dag en nacht tussen de terrassen, automobilisten beschouwen het gewoon als een doorgaande route (ook het deel langs het Czaar Peter-beeld).

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Cees Viergever

  Als je in bezit bent van een ontheffing dan mag je er toch wel komen?

 • Johan Prins

  Van 6.00 tot 12.00 mag je er wel met de auto doorheen…

 • Eran Denger

  Volgens mij mag je daar gewoon rijden. Het bord geeft alleen een inhaalverbod aan en geen inrijverbod.
  Het gele bord geeft aan dat je iets naar links moet om niet op de werkzaamheden verderop te botsen, en rekening moet houden met tegenliggers. Vandaar het inhaalverbod.
  Op de foto is niet zichtbaar of er vóór deze borden nog andere staan die inrijden verbieden.

 • De Orkaan

  De reacties lijken voor zichzelf te spreken: “je mag daar gewoon rijden”, “van 6.00 tot 12.00 mag je er met de auto doorheen”, “met een ontheffing mag je er wel doorheen”.

  Het is alleen ’s morgens toegankelijk voor ‘bezorging’ dus niks ontheffing en niks ‘gewoon’ rijden en niks ‘je mag met de auto’.

  Maar de reacties maken duidelijk wat het gevolg is van het ontbreken van welke handhaving dan ook in het centrum van Zaandam: alles mag gewoon (althans: je wordt toch nooit ergens voor bekeurd).

 • Ik denk dat de politie/handhaving het te druk heeft. Waarmee weet ik niet precies maar te zien zijn ze bijna nergens. Wat ik wel regelmatig zie is de scan auto/driewieler van parkeer beheer, en dan voornamelijk in de Russichebuurt. En wat me ook opvalt is dat als er een protest is tegen bijvoorbeeld de OBA in de Amsterdamse haven er wel genoeg politie is om de demonstranten aan te pakken (buiten beeld staan nog ongeveer 20 á 25 agenten te overleggen hoe de demonstranten aan te houden)

  https://esteie.nl/2022/11/10/donderdag-10-november-2022-protest/

 • M. vd Poel

  Beetje gezeur op niets af, ga je bezighouden met belangrijke zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *