Verzet in Krommenie tegen Nul-plus blijft

744 mensen hebben inmiddels de petitie tegen de Nul-plus-variant van de A8-A9 verbinding getekend. 550 uit Krommenie, ruim 100 uit Assendelft.

Volgens de actiegroep De Krommenieërs die de petitie online heeft gezet is het Nul-plus alternatief (Verdiept aangelegde wegen in een woonwijk) “gevaarlijk, milieubelastend, en geluidbelastend.”

Op de website wordt behalve aan de variant door Krommenie, die voor de Provincie als één van de waarschijnlijk opties wordt beschouwd omdat deze relatief goedkoop zou zijn en geen natuurgebied doorkruist, ook aan het alternatief: de Heemkerk-variant aandacht besteed.

Eerder probeerde Democratisch Zaanstad (DZ) 500 handtekeningen te verzamelen om een referendum af te dwingen. Die poging mislukte.

De voor- en nadelen voor de verschillende partijen zijn zijn wel duidelijk. In Krommenie willen de bewoners die nu langs de N203 wonen de Heemskerk-variant door Assendelft. Het betekent minder verkeer en minder fijnstof in hun leefomgeving. Deze variant heeft ook nog eens als nadeel dat ze jaren aan de rand van een bouwput moeten wonen.

impressie krommenie n203

In Assendelft – vooral in Busch en Dam en het deel van het dorp waar de nieuwe weg moet komen -, zijn ze natuurlijk voor de Nul-plus-variant door Krommenie. Daarnaast zijn natuurbeschermers en de liefhebbers van cultureel erfgoed tegen doorsnijding van Assendelft, het groengebied ten westen van het dorp en de aantasting van de Stelling van Amsterdam. Ook in Koog aan de Zaan zullen ze niet blij zijn met meer verkeer over de A8.

a8 a9 april 2016

De strijd tegen de Nul-plus-variant wordt ook via Twitter gevoerd.

(foto van het Twitter-account)

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *