Vrijdag ‘kinderteststraat’ Wormerveer open

Vanaf vrijdag 26 maart is de teststraat in Wormerveer speciaal voor kinderen ingericht. De teststraat is 7 dagen per week open. Volwassenen (behalve ouders die meekomen) kunnen niet meer in Wormerveer terecht.

De aankleding van de teststraat wordt kindvriendelijk en er wordt meer tijd ingepland om voldoende aandacht te kunnen geven aan kinderen die getest worden.

Alle kinderen krijgen na de test een dapperheidsdiploma. Boven een diploma van Tijl die in Amsterdam werd getest. De foto op Twitter van vader Pim Sedee mochten wij hier gebruiken. Het Zaanse ‘Dapperheidsdiploma’ ziet er iets anders uit, het staat helemaal onder.

Medewerkers zijn extra getraind om kinderen te testen. De testmethode blijft de PCR-test, oftewel de keel- en neusswab. Als ouders ook getest moeten worden, kunnen zij dit tegelijkertijd met hun kind doen in Wormerveer.

Vanwege de langere tijd per afspraak wordt de capaciteit teruggebracht van 450 (alleen weekdagen) naar 240 per dag (maar dus wel 7 dagen per week).

Ouders of verzorgers moeten een afspraak voor een kind maken via het landelijke nummer 0800 – 1202, dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Het landelijk callcenter plant kinderen tot 12 jaar in op ‘kinderlocaties’. Wanneer een kind samen met ouders ingepland moet worden, wordt het hele gezin op de kinderlocatie ingepland. Per kind wordt daar extra tijd ingepland, dat onze medewerkers gebruiken om kinderen indien nodig gerust te stellen. Ze geven uitleg als dat nodig is.

Naast de kinderteststraat in Wormerveer (bedrijventerrein Molletjesveer), blijft het mogelijk om kinderen te laten testen in Purmerend. In Zaandam is het vanaf 26 maart niet meer mogelijk om kinderen te laten testen. De logistiek ter plaatse laat dit niet goed toe in combinatie met het testen van volwassenen aldus de GGD.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Valentijn Sessink

  Zaterdag was ik met mijn elfjarige zoon nog per fiets op de Ronde Tocht voor een test. “Je kunt het wel zelf, toch?” “Ja hoor, pap.”

  Drie minuten later was hij al klaar. (De test was negatief).

  Maar voortaan moet ik dus naar Wormerveer, vanwege de “logistiek ter plaatse”. Belachelijk.

  • Rienk Spiekstra

   Maar er zijn niet alleen stoere 11-jarigen die worden getest. Ook kinderen uit groep 2 of 5. En daar is wel wat extra aandacht nodig begrijp ik van mijn kleinkinderen die wat trost waren op hun diploma. Het 11 jarige kleinkind kreeg ook geen diploma

   • Valentijn Sessink

    Zeker. Ik vind het initiatief prachtig. Maar de verplichting om sowieso naar Wormerveer te gaan, zelfs met een zelfstandige elfjarige, vind ik geen goede afweging.

 • Martin Meuleman

  Heel mooi initiatief. Veel kids zijn toch wat angstig. Al deden de medewerkers het fantastisch en heel kindvriendelijk. Bij de 2e test kreeg mijn jongste ook een B diploma ipv zelfde diploma! Maar nu er steeds meer jonge kids getest gaan worden wel goed om extra aandacht te geven.

  • Didier Hennequin

   Begrijp ik nu goed dat er maar twee testlocaties zijn in heel Zaanstad? Waarvan er één uitsluitend voor de basisschooljeugd? En dus in feite maar één voor de 100K+ overige Zaankanters? Dat wordt filerijden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *