Wessel Breunesse voert lijst met nieuwkomers aan bij GroenLinks

GroenLinks-wethouder Wessel Breunesse is de beoogde lijsttrekker in Zaanstad voor GroenLinks. Op de concept-kandidatenlijst ontbreekt de huidige fractievoorzitter Romkje Mathkor bij de eerste tien kandidaten.

Nummers 2 en 3 – Kivilcim Özmen en Suzan Abozyid – zijn nieuwkomers. Op de 4e plek staat het huidige steunfractielid Natascha Stroo. Raadsleden Jonathan van der Sluis en Jan de Laat staan 5e en 10e.

Op de plekken 6 t/m 9 staan nieuwkomers: Katinka Kroon, David van Marlen, Razan Zaza en Sophia Dekker. Volgens het persbericht van GroenLinks is het “een mix van routine en nieuw talent”. Op 14 november moet de lijst door de leden worden goedgekeurd.

Breunesse werd in de zomer van 2019 wethouder namens GroenLinks nadat de coalitie haar meerderheid had verloren na de splitsing in de VVD. Van 2015 tot 2018 was hij steunfractielid.

In Zaanstad zijn nu 9 lijsttrekkers bekend:

Dit schreef De Orkaan allemaal over Breunesse (veel) en we plaatsten ook al veel foto’s van hem.

Gespot (29 oktober 2021) door de PvdA, samen met PvdA-lijsttrekker René Tuijn (laat je zien!)
Wethouders Songül Mutluer en Wessel Breunesse laten zien hoe 1,5 meter eruit ziet…
Test de dikte van het ijs op de baan van Haaldersbroek…
Legt een daktuintje aan…
Tegen de A8-A9…
Bijna de boot in…
Deel dit artikel:

Een reactie

  • P. Hoogkamer

    GroenLinks gaat met deze Dwaze Lijsttrekker en wethouder terziele… Groenlinks in Zaanstad is het lachertje van de klas na het Schiphol/Hamming incident. PvdD maak Uw borst maar nat U verdubbelt. !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *