PVV Zaanstad zoekt raadsleden

In 60 gemeenten, waaronder Zaanstad, wil de PVV meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Een grote sprong voorwaarts vergeleken met de twee (Almere en Den Haag) waar de partij tot dusver vertegenwoordigd was.

De partij lijkt makkelijker stemmers te vinden dan geschikte kandidaten. In Rotterdam en Utrecht is inmiddels een lijsttrekker aangekondigd, hoewel die in Rotterdam na één dag alweer verdween nadat bekend werd dat hij er racistische standpunten op na hield.


UPDATE 22 december 2017: De PVV heeft aangekondigd in Zaanstad mee te doen.


De verkiezingen zijn op 21 maart, maar op woensdag 27 december 2017 moeten partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen hun naam registreren bij het Centraal Stembureau van de gemeente. Op maandag 5 februari 2018 moet de kandidatenlijst ingeleverd worden.

De PVV Zaanstad heeft wel een Twitteraccount. Daarop werd gister de oproep van PVV-Kamerlid (en ex-Zaankanter) Martin Bosma gedeeld waarin kandidaten gevraagd werd zich te melden.

Het zoeken naar kandidaten is traditioneel lastig voor de PVV die in het verleden met diverse affaires werd geconfronteerd over Kamerleden, Statenleden en gemeenteraadsleden. Ook heeft de partij geen leden (behalve Geert Wilders zelf) zodat ze daaruit niet kunnen putten.

Als er al kandidaten gevonden worden, is de procedure binnen de PVV zodanig dat veel kandidaten afhaken. Dat komt door Wilders en zijn ‘politbureau’ volgens sommige kandidaten en ook de totale obsessie met de Islam – het partijprogramma van de PVV – doet de werving geen goed.

Op 30 oktober riep Bosma ‘Zaanse patriotten’ al op zich te melden.

Gister herhaalde hij dus de oproep.

Deel dit artikel:

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *