Zaanlandia uit KNVB-Beker (Achilles’29 wint na penalty’s)

Vorig jaar strandde Zaanlandia in de kwartfinale van de districtsbeker bij Volendam. Die prestatie betekende dat de ‘zwartjes’ dit jaar mee mogen doen in voorronde van het ‘grote’ bekertoernooi.

Die wedstrijd wordt morgen (zaterdag 18 augustus) gespeeld tegen de gerenommeerde cupfighter Achilles’29 uit Groesbeek. Tot drie jaar geleden nog spelend in de Jupiler-League en in 2011 winnaar van de KNVB-beker voor amateurs.

UPDATE: na 1:1 in de reguliere speeltijd werd het 5:4 voor Achilles na strafschoppen.

De club was in 2012 nog algeheel amateurkampioen van Nederland. In 2013 trad Achilles toe tot de Jupiler League maar het betaald voetbal-avontuur was geen succes. Mede dankzij strafpunten en financiële problemen kwam aan dat bestaan al na twee jaar een eind, de betaald-voetbal-poot van de club ging zelfs failliet. Komend seizoen speelt de club in 3e divisie op zaterdag.

Zaanlandia speelt komend seizoen voor het eerst in de 1e klasse na het kampioenschap en de promotie van het afgelopen seizoen.

Zaanlandia was de laatste Zaanse vertegenwoordiger in het KNVB bekertoernooi, in augustus 2015 werd de 1e ronde bij Genemuiden met verlies afgesloten. Voor een wedstrijd in die bekercompetitie in de Zaanstreek met een Zaanse vertegenwoordiger moeten we verder in de historie…. (7 november 1965 ZFC – Ajax 0-3).

Bij winst van Zaanlandia volgt op woensdag 22 augustus 2018, aanvang 20.00 uur, de 2e ronde kwalificatie, in Zaandam een wedstrijd tegen de winnaar van Harkemase Boys – ASV de Dijk.

De wedstrijd begint om 17.00 uur op het terrein van Zaanlandia op sportpark Oostzijderveld in Zaandam.

De foto komt van de website van Zaanlandia, een beeld uit de wedstrijd Zaanlandia-Zilvermeeuwen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *