Zaanlands-reünie: massaal terug naar de schoolbanken

Al ruim voor 11:00 – de officiële aanvangstijd – stond er een lange rij voor het Zaanlands Lyceum waar gister de reünie ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan werd gevierd.

Allemaal in de rij om de school nog eens te bekijken, lessen te volgen, het cabaret bij te wonen, het jubileumboek te ontvangen, samen te eten maar vooral om klasgenoten en oud-docenten te ontmoeten.

Al in de voorverkoop waren er zo’n 1400 kaarten verkocht, en daarnaast werden er nog kaarten voor het feest dat ’s avonds plaatsvond, aan de zaal verkocht.

Tussen 11:00 en 15:00 werden de reünisten van de verschillende jaargangen ontvangen waarbij ze met hun jaar op de foto werden gezet. Er waren lessen van docenten en oud-docenten als Kees Vermeulen, Gé Kooijman, Henk Pfaltsgraff, Arend Schulp, Martin Hoek, Hendrik Jan Kuneman, Marius Jaspers, Huib van Droge, Bep Hansman, Michiel van Dijk, Noor Reys en Bert Brouwer.

Foto’s van Twitter:

 

Hieronder helpt geschiedenis-docent Jeroen Paap een oud-Zaanlands-leerling met zijn badge. Paap is schrijver van het hoofdstuk over de eerste tachtig jaar van de geschiedenis van het Zaanlands in het Jubileumboek.

jeroen-paap

Oud-leerling Jan de Vries, oud-hoofdredacteur van de Typhoon, inspecteert de tafel met jubileumboeken.

jan-de-vries-jeroen-paap

De gevel van het Zaanlands.

zaanlands-gevel

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *