Zaanse Fish-Grill wordt anti-homo (en anti-joden) partij

In de voormalige Fish-Grillz op Krimp 2a in Zaandam is De Vrije Democratische Partij gevestigd.

De partij wil meedoen met de komende Tweede Kamer-verkiezingen, maar ze ligt ook onder vuur vanwege het anti-homo-standpunt en de uitspraken over joden.

“Homoseksualiteit in Nederland, is een besmetelijke ziekte, waar we met SPOED van af moeten. Anders hebben we geen nieuwe na geslacht meer !.” meldde de partij op haar Twitter-account.

Op Facebook schreef de VDP bijvoorbeeld dat joden hun eigen volk afgeslacht hebben en ze tevens Hitler aan de macht hebben geholpen, en: “joden zijn erger dan de duivel“.

Het Bureau Discriminatiezaken heeft, met het oog op een mogelijke aangifte, het Openbaar Ministerie gevraagd om een oordeel te geven over een aantal uitingen van de Vrije Democratische Partij. Maar op die vraag is nog geen antwoord binnen.

UPDATE: Aanstaande woensdag 7 december doet het Bureau Discriminatiezaken aangifte tegen de VDP.

In 2010 kreeg partijleider Burhan Gökalp de politie op bezoek vanwege het vermoeden dat er drugs verhandeld werd in het pand op ’t Krimp. Met de gemeente lag hij in de clinch vanwege een kansspeelautomaat die hij wilde exploiteerde bij de Stichting Hulpinstantie (ook Krimp 2a).

viswinkel-vdp

Het Facebook-account van de partij is inmiddels geblokkeerd, volgens de partij zelf vanwege haar standpunten over joden.

In het partijprogramma wordt gepleit voor afschaffing van subsidies aan joodse instellingen en het Anne Frank Huis. Ook de volgende tekst zou aanleiding tot de blokkade kunnen zijn:

vdp-programmaDeze week richtte de partij zich tot het electoraat via een 19 minuten durend interview met oprichter Burhan Gökalp waarin hij alle 30 standpunten van de partij toelicht: het Konigingshuis afschaffen, de dienstplicht weer invoeren, hypotheken, zorgverzekering, huren en rentes verlagen en pedofielen castreren.

vdp-programma-2Hier het hele interview.

Het was het tweede filmpje van de partij, in het ultra-korte eerste filmpje stelde het ‘jonge team’ van de partij zich voor aan de kiezers.

Ook op andere sociale media is de partij actief, onder andere sinds dit weekend met een nieuw Facebook-account en eind vorige week met ook nog een ander account nadat het eerste account – een voortzetting van het Fish-Grill-account – offline was gehaald.

Op Instagram wordt nog steeds het alacartefishgrillz account gebruikt. Tot zo’n drie jaar geleden met visschotels en weekaanbiedingen, vanaf dat moment is de strijd in Gaza het onderwerp.

fish-grlilz

A la Carte Fish Grilzz bestaat niet meer ondanks dat de gevel nog in tact is. Ook het Zorg Centrum Krimp (SHK) dat op hetzelfde adres was gevestigd leek geen lang leven beschoren.

Achter de afkorting SHK ging Stichting Hulpinstantie de Krimp schuil die in 2008 een bezwaarschrift indiende tegen de gemeente Zaanstad omdat die het geen goed idee vond om een kansspelautomaat bij de Hulpinstantie toe te staan.

In juni 2010 viel de politie, samen met vertegenwoordigers van gemeente Zaanstad, het pand binnen omdat vermoed werd dat er in softdrugs werd gehandeld. Volgens Burhan Gökalp, destijds voorzitter van stichting Hulpinstantie De Krimp, was die inval onrechtmatig.

vrije-democratische-partij-copy

De VDP pleit nu voor een verbod op coffeeshops maar wil wietgebruik wel in het basis-zorgpakket toestaan.

De partij die in november 2015 werd opgericht, heeft zich inmiddels bij de Kiesraad ingeschreven.

vrije-democratische-partij-copy

Deel dit artikel:

45 reacties

 • Willemsen

  Zo langzamerhand komen steeds meer moslimgezinde mensen uit de kast. Kijkend naar de bevolkingsopbouw zal het niet meer lang duren voordat de voorstellen van die man politieke werkelijkheid gaan worden.

 • geer

  zij zijn niet waard om vermeld te worden.zij willen hier alleen maar profiteren van onze voorzieningen,haat zaaien en discrimineren, maar pas op als wij iets zeggen, voelen zij zich gediscrimineerd!!!!!. zielige figuren die direct teruggestuurd moeten worden naar het land van herkomst.

 • Ruud

  En je partijtje dan toch vrij durven noemen ,
  Weg met die mafklappers en wel subito !

 • Wiebke

  Ik mis punt 31 meer geld voor Nederlandse les

  • Rob

   Punt 12, “Minder onafhankelijk zijn van Brussel” is daar wellicht een voorbeeld van – tenzij ze letterlijk bedoelen wat daar staat, maar dan zou ik voor een andere formulering hebben gekozen.

 • Henkie Penkie Sjanghai

  Oh de ironie. De eigen plannen tav racisme politie zou op deze man zelf van toepassing zijn..

  • Hans Kuyper

   Dat wordt gelukkig al onderzocht, begrijp ik. Weer zo’n partij waar we niet op zitten te wachten. Al is het programma in dit geval wel ruim langer dan één A4’tje, dat moeten we deze onfrisse visboer nageven.

 • Karin Singeling

  GA WEG!!!!!

 • Hans

  Meneer wet niet wat het woord democratie betekent. Hij zet zelf bevolkings groepen aan de kant.Wat een maf kees

 • Het zou goed zijn als de V.D.P. zich eerst eens goed informeerde over de zaken die ze op hun site zetten. Wat ik hierop las waren zoveel discriminerende opmerkingen over joden en homoseksuelen, en vervalsing van historische feiten over de 2e W.O. dat ik het helemaal eens ben met een blokkade van deze partij.

 • Lieden die zo over Joden praten, mogen wat mij betreft, net als 70 jaar geleden dat met de andere NSB-ers gebeurde, bestraft worden.

 • Michael Jacobs

  Verbieden en sluiten die handel!

 • Johan Schurink-Krauts

  Ahum, dit hele verhaal rammelt aan alle kanten en ik ben verbaasd dat deze site, deze club een podium geeft terwijl het in mijn ogen een sterk racistisch karakter heeft. Positieve discriminatie?? Ik dacht dat die term al jaren “not done” was.

 • Ninahollandina

  Wat ik niet begrijp is hoe deze nederlanders met immigratie-achtergrond zulke gedachten kunnen hebben over joden, de 2e wereldoorlog, en over homo’s enz.
  Waarom denken die mensen deze dingen?
  Misschien kunnen wij er iets aan veranderen als we maar wisten waar mensen zoals deze dit soort onware en gemene dingen over medemensen zeggen. Dit kan toch niet koran of islam zijn?
  Weet iemand raad?

  • Sebasje

   Klopt ook niet . heb pas nog met turk gesproken en hij zei ook negeren en nog eens negeren . die mensen maken ons geloof schande waardoor iedereen ons gaat haten en homo’s daar staat niks over in hun geloof dat is verzinsel net als haat naar joden .

  • Sau Vages

   Er zijn Ayat in de koran die aanleiding zien om homoseksualiteit te veroordelen, maar nergens staat dat een homo bestraft zou moeten. Eerder is het voor moslims reden om de “geaardheid” te verbieden.
   De Palestijnse kwestie is voor vele Nederlandse moslims de reden om de Jodenhaat te voeden en te koesteren, dus omwille de broeders en zusters die zo te lijden zouden hebben van Israel. Maar de Jodenhaat is er al zolang er godsdiensten zijn.

 • Siep

  Lang leve de democratie! Hij mag de partij oprichten en wij mogen vrij zijn daar niet op te stemmen. Klaaaaar!

 • kanters

  Het moet echt niet gekker worden hier, een allochtoon die het koningshuis af wil schaffen,als hij zo iets zegt in Saoedi dan is er over twee weken zijn kop af,invoering van militaire dienstplicht, en dan natuurlijk met zo veel mogelijk moslims,makkelijk straks om het land over te nemen,en dan MINDER militaire middelen, past helemaal,meer allochtonen in hogere posities,veel moskeeën bouwen,en vrij kwaken van af de toren,zonder geluidsbeperking,verplicht halal slachten,,nou dan is Nederland een provincie van Saoedi ,als hun het voor het zeggen zouden hebben.Deze groep is echt de weg kwijt, die horen met al die joden haat echt hier niet thuis , die vergiftigen onze jeugd met dergelijke onzin, die moeten naar Iran , Pakistan , Saoedi , maar niet in Europa .

 • Knabbelaar

  Dat van dat geen nieuw nageslacht klopt toch?
  De SGP discrimineert nog steeds vrouwen…ook blanke.

 • Broekjevol de 3e

  Als de media dit soort figuren geen aandacht geven komt het van zelf wel weer tot rust en blijven ze een roepende in de woestijn.
  Nu wordt er hun nog een podium gegeven ook.

  • Hans Kuyper

   De media doen verslag van ontwikkelingen in de maatschappij. Als het plan van Geen Peil (vier jaar lang met zo veel mogelijk mensen tegen een riant salaris niets doen) in de krant mag, dan mag dit ook. We nemen er kennis van, besluiten niet op deze partij te stemmen en laten de aangifte over aan Bureau Discriminatiezaken. Die gaan dat morgen regelen, heb ik begrepen, dus dan is het verder aan de rechter. We wonen in een mooi land.

   • Barend

    We wonen zeker in een mooi land Hans. Er zullen altijd zaken zijn die niet goed gaan en voor verbetering vatbaar zijn. Ik denk dat we daar wel over eens zijn. Geenpeil heeft zichzelf verplicht om gedegen te werk te gaan, vind je niet? Wat jij stelt over Geenpeil is tekort door de bocht, en geef jij blijk van politieke kinnesinne ipv “een eerlijke kans geven, en af te wachten”. Door Geenpeil en bv een PVV alsmaar af te serveren en deze klaploperspartij “VrijeDemocratischePartij” niet te veroordelen voor hun openlijke homo en jodenhaat, blijf je verdachte in het gehele wegkijk- of bagatelliseergedrag van links. Bij Wilders werden bij Bureau Discriminatie zaken voorgedrukte aangiftes klaar gelegen, waarom hoeft dat nu niet dan?

    • Hans Kuyper

     In mijn eerdere reactie op dit topic heb ik het over ‘een partij waar niemand op zit te wachten’ en ‘een onfrisse visboer’. U mag dat wegkijken noemen. Overigens zou ik hetzelfde zeggen over de PVV, afgezien van de kwalificatie ‘visboer’.
     Over Geen Peil heb ik geen mening, want die hebben ze zelf ook niet. Ze geven toe dat ze vier jaar lang gaan stemmen wat er via de computer als opdracht binnenkomt. Ik noem dat makkelijk verdiend.
     Dat er bij Wilders voorgedrukte formulieren lagen, heeft misschien te maken met de stormloop indertijd. De PVV genereert toch net iets meer aandacht, in het land. Dezemoderne versie van Lou de Palingboer daarentegen zal waarschijnlijk geen rijen op de stoep veroorzaken. Al zou dat, laat dat duidelijk zijn, wat mij betreft best mogen, want van dit programma lusten de honden geen brood.
     Is dit voldoende voor u, of ben ik nog steeds schuldig?

     • Knabbelaar

      De PVV is geen partij maar een door joods geld gesubsidieerde beweging met als leider een megalomane kneus

    • Even een kleine correctie (namens het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland) ten aanzien van het verhaal van ‘Barend’: bij het Bureau Discriminatiezaken lagen en liggen nooit ‘voorgedrukte aangiftes’ klaar. Ten aanzien van de heer Wilders lagen destijds wel meldingsformulieren bij een aantal Nederlandse politiebureaus, vanwege de enorme hoeveelheid aangiftes die waren aangekondigd en anders administratief niet verwerkt konden worden. Daar is echter geen betrokkenheid bij geweest van welk anti-discriminatiebureau ook.

   • Broekjevol de 3e

    Ik snap de aandacht, maar vaak krijgen zulke zaken pas nieuwswaarde nadat het door (verschillende) media is opgepakt. Simpelweg omdat ze eigenlijk niet zoveel mensen bereiken totdat ze een podium krijgen.

    • Barend

     Daar heb je gelijk in.
     Echter is ook dit een eye-opener;
     Mijn hoop is dat velen wakker worden uit een diepe slaap van vertrouwde onbenulligheid. Zoals Hanneke Groenteman nu overkomen is. Nu het besef misschien ook een Eric en Hans gaat overkomen, kunnen er eindelijk stappen ondernomen worden om dit mooie land ook voor onze kinderen te behouden….lees: zonder oa islam etc. En dat kan zelfs zonder de PVV.

    • PatatjeMayo

     Hoi Broekjevol, nu hier te vinden? Gezellig! Vond het op dichtbij.nl ook altijd leuk met je.

 • Machteld Hauer

  Hoe treurig, hoe weinig zorgvuldig geinformeerd, en hier zullen zeker een hoop moslims helemaaaaal niet blij mee zijn.

 • paul

  Eigenlijk zou onze waarnemend burgemeester voorop moeten lopen in een optocht om een paar duizend vooraf ingevulde aangiften te ondertekenen.

  • ZaanseMayo

   Geke zou het mogelijk niet gedaan hebben. Ik denk dat we van deze waarnemende burgemeester het mogelijk ook niet mogen verwachten. Want politiek correct.

 • Dwarsligger

  We mochten allochtonen nooit de maat nemen over hun houding naar vrouwen, homo’s en andersgelovigen; want dan waren we aan het ‘discrimineren’. Nu wordt de Nederlandse cultuur keihard teruggepakt.

 • Olivarius

  Jullie lokken alleszins veel reactie uit. Wat jullie onder meer over joden schrijven slaat echter nergens op. Een partij die haar programma ent op zulke waanideeën kan alleen bemand (en bevrouwd?) worden door niet bijster intelligente lieden. Op basis van dit bijzonder slecht geredigeerde schotschrift dat overigens bulkt van typ- en spellingfouten kan ik tot geen andere conclusie komen. Ik respecteer jullie mening, maar ik hoop dat ze niet vertaald wordt in kamerzitjes. De visgerechten zien er trouwens best lekker uit.

  • Knabbelaar

   Dat stukje over de joden slaat wel degelijk ergens op, sommige beweringen in het stukje zijn wel degelijk waar. Eerst de feiten kennen en dan pas blaten.

 • Jan Wijma

  Wat een slappe ouwehoer. Volgens mij kan ie nog niet tot 10 tellen.

 • Rene van der Tas

  Waarom gaat hij niet terug waar hij is geboren, want dat is een prachtig land waar al die wetten al bestaan!

 • Paladijn

  Waarom krijgt deze pias zoveel aandacht? Of is het soms een nieuwe aflevering van Jiskefet? In ieder geval ,dit kereltje heeft duidelijke ideeen hoe het in zijn turkse ogen hier toe moet gaan, er is een probleem voor hem we zijn in NEDERLAND. bevalt het hier niet? Graag terug naar je eigen land want daar hebben ze jouw ideeen al vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *