Zaanstad deelt boetes uit voor illegale kamerverhuur

Zaanstad heeft bestuurlijke boetes opgelegd aan pandeigenaren in Poelenburg en Peldersveld voor illegale kamerverhuur. Pandeigenaren die geen omzettingsvergunning hadden, kregen € 4.350 boete per woonruimte.

Zaanstad heeft ook voor het eerst bestuurlijke boetes van €435,- uitgedeeld aan inwoners die geen huisvestingsvergunning hebben aangevraagd.

De huisvestingsvergunningplicht geldt vanaf 10 maart 2018 voor iedereen van 16 jaar en ouder die zich in Poelenburg en Peldersveld wil vestigen. Zaanstad:

“Sinds september 2020 heeft de gemeente 388 woningen gecontroleerd om de feitelijke woonsituatie in kaart te brengen. Tot nu toe zijn er, mede als gevolg hiervan, 677 aanvragen voor een huisvestingsvergunning ingediend. Van alle bewoners die zich sinds maart 2018 hebben gevestigd in deze wijken voldoet ongeveer 10% nog niet aan de huisvestingsvergunningplicht. Zij hebben nog enige tijd deze alsnog aan te vragen.”

Burgemeester Jan Hamming zegt in het persbericht van de gemeente:

“Met de aanpak van woonfraude willen we ervoor zorgen dat woningen terecht komen waar ze keihard nodig zijn: bij Zaankanters zelf. Bovendien zien we vaak dat in buurten waar veel woonfraude is de leefbaarheid minder wordt. Er is sprake van geluids-, parkeer en vuiloverlast. Ook daar willen we de strijd mee aan gaan.”

Deel dit artikel:

7 reacties op Zaanstad deelt boetes uit voor illegale kamerverhuur

 1. Marianne Weeber schreef:

  Zo,zo Gaat de burgemeester de put dempen als het kalf ( peldersveld) al verdronken is ?Poelenburg mocht destijds geen Ankara worden!Nu wordt het gras in de eerste helft van Poelenburg met een tandeborstel bijgehouden en nu is peldersveld het kind van de rekening.Ik woon hier 47 jaar en ik loop hier de klerebende op te ruimen.

 2. Yvonne ten Hoope schreef:

  Nou Burgervader, dat is duidelijke taal, geen woorden maar daden? 😉

 3. Bas Sommeijer schreef:

  Lieve gemeente, Nemen jullie ook de Russiche Buurt mee? Ook hier illegale kamerverhuur.

  @DeOrkaan: Geldt dit alleen voor Poelenburg en Peldersveld of voor de gehele gemeente?

  “De huisvestingsvergunningplicht geldt vanaf 10 maart 2018 voor iedereen van 16 jaar en ouder die zich in Poelenburg en Peldersveld wil vestigen.”

 4. jan warrring schreef:

  Iedereen wil wonen als je wanhopig bent maakt het niet uit legaal of illegaal

 5. Kees Malingré schreef:

  Helaas is onderverhuur niet altijd direct zichtbaar. Het huis van mijn schoonmoeder (in Poelenburg) ging naar een “leuk buitenlands echtpaar”. Nu wonen er 6 mensen in a 900 per maand………..En staan er 4 auto’s in de straat. Tja, wie weet de oplossing?

 6. Fr. .Boers schreef:

  En de verhuur aan expats ?
  fransje

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *