Zaterdag: verkiezingsdebat Oostzaan

Zaterdag 12 februari, organiseren Radio 9 en De Orkaan samen met de gemeente Oostzaan in de Raadzaal van het gemeentehuis, een verkiezingsdebat tijdens het eerste Politieke Café in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart.

Het is de eerste in een serie van drie verkiezingsdebatten. Aan de orde komen zaken als de zelfstandigheid van Oostzaan, woningbouw, de omgevingsvisie, recreatie in het Twiske, sport en ondermijning.

De andere debatten zijn op 5 maart en 12 maart. Niet alleen de lijsttrekkers komen aan het woord, maar ook specialisten op bepaalde thema’s. Alle partijen uit Oostzaan: CDA, D66, GroenLinks, PvdA en VVD nemen deel aan het debat.

Livestream

De verkiezingsdebatten zijn telkens op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur en zijn te beluisteren via Radio 9 en te volgen op de livestream van de gemeente Oostzaan. In de debatruimte kan in verband met de coronaregels geen publiek aanwezig zijn, het Atrium in de Kunstgreep is open voor publiek rekening houdend met de geldende coronamaatregelen; controle van QR-code, mondkapje, anderhalve meter en maximaal 80 personen.

De onderwerpen die in het eerste debat aan de orde komen zijn Wonen, Onderwijs en Leefomgeving. Indien er nog tijd over is wordt dit aangevuld met Energie/duurzaamheid.

Vanuit het Atrium is er gelegenheid tot het stellen van vragen via een microfoon bij de ingang van de Raadszaal.

Luisteraars en/of streamvolgers kunnen ook tijdens het debat vragen stellen door te bellen naar Radio 9, telefoon 075 77 100 33. Zij komen dan rechtstreeks in de debatruimte en kan de vraag worden voorgelegd.

De foto boven (debat in 2018) werd gemaakt door Mark Damman

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *