John Bijl informateur Zaanstad

De Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) heeft John Bijl uitgekozen om als informateur de coalitie in Zaanstad proberen samen te stellen.

John Bijl is directeur van het Periklesinstituut, een consultant- en coachingbureau voor gemeenteraden, politici en bestuurders. Hij is columnist bij het blad Binnenlands Bestuur.

Bijl gaat vanaf volgende week met alle dertien partijen uit de gemeenteraad praten en brengt daarna verslag uit tijdens een openbare bijeenkomst in de raadzaal.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad werd de POV de grootste partij. Harrie van der Laan, fractievoorzitter POV zegt in het persbericht van de gemeente (zo genuanceerd hebben wij hem zelden gehoord):

“Voor de POV is het heel belangrijk dat er een coalitie komt met een ruime en gebalanceerde vertegenwoordiging uit de raad. Dat kwam ook duidelijk naar voren in het duidingsdebat. Wat ons betreft maken zowel partijen links als rechts van het midden deel uit van die coalitie. Op deze manier kan er constructief worden samengewerkt met de gehele gemeenteraad. De informateur krijgt dan ook de opdracht om met dit uitgangspunt te onderzoeken hoe en onder welke voorwaarden een college kan worden gevormd”.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *