16 snelle woonprojecten, deel 7: Bannehoven, Zaandijk

In maart 2018 ging Zaanstad extra energie steken in 15 (later 16) woningprojecten. Binnen drie jaar moest daar gebouwd worden.

De Orkaan loopt ze langs. Zijn er vorderingen, is er een nieuw bestemmingsplan, wordt er bouwrijp gemaakt of wordt er al gebouwd?

Vandaag: Bannehoven, Zaandijk (stand van zaken: bestemmingsplan ter inzage)

In Rooswijk (Zaandijk) komt Bannehoven, een project met “maximaal 160” woningen. Aankelijk was sprake van een aantal van 148. Op de plek waar ooit het Bannehof stond, het voormalige gemeentehuis van Zaanstad, bouwen Van der Gragt (Wormerveer) en Tervoort (Egmond). Alle woningen worden gasloos opgeleverd.

Begin deze maand maakte Zaanstad bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Bannehof is vastgesteld. Het gaat “maximaal om 160 grondgebonden woningen en appartementen, verdeeld over drie bouwblokken in een parkachtige omgeving”. Het bestemmingsplan ligt tot en met woensdag 1 mei 2019 ter inzage. Tot die datum kan bezwaar worden gemaakt.

Informatieavond

Op maandagavond 1 april 2019 wordt een informatieavond georganiseerd in buurtcentrum Guisveld, George Gershwinstraat 207, Zaandijk van 18.00 uur tot 19.30 uur.

In het plan komen starterswoningen, huurwoningen in het middensegment, senioren-woningen, middeldure koopwoningen en 12 zelfbouwwoningen. Dertig procent van de woningen is sociale huur.

Eind 2019 moet het terrein bouwrijp gemaakt worden. In het najaar van 2019 moet ook de verkoop beginnen.

Bekijk hier de stand van zaken bij alle projecten in maart / april 2019.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *