2020. Een jaar om nooit te vergeten. En een jaar om snel te vergeten. Een jaar waarin alles anders werd. Lege winkelstraten en rijen voor de Lidl, niet meer uit eten maar afhalen en bezorgen, thuisonderwijs en thuiswerken, anderhalvemeter-samenleving en mondkapjesplicht, bioscopen en theaters dicht, besmettingen, IC-opnames… 

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Dat 2020 bijzonder was, zien we terug in de selectie die de Zaanse scherpschutters bij ons aanleverden. Iedereen selecteerde tien zeggende foto’s die gezamenlijk een overzicht vormen van het afgelopen jaar. 

Tot aan 2021 worden we dagelijks getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag de 10 foto’s van Daniëlle van der Erve:

“‘Wat een narigheid deze coronaperiode voor de winkeliers en vele anderen! Het zal allemaal helaas nog even duren… Een verlaten Gedempte Gracht met onverlichte etalages, lege kades en bruggen.

Foto’s maken kan gelukkig gewoon en ik hoop met mijn water toch wat moois van de verlatenheid te brengen. Deze lichtjestijd heb ik van schemer naar donker daar vastgelegd. De afsluitende foto is van de nieuwe Wilhelminasluis. Op naar een goede doorvaart en genoeg lichtpuntjes in 2021.”

1. Lichtjes Gedempte Gracht I

2. Lichtjes Gedempte Gracht II

3. Lichtjes Gedempte Gracht III

4. Lichtjes Gedempte Gracht IV (Synagoge)

5. Lichtjes Gedempte Gracht V

6. Lichtjes Gedempte Gracht VI

7. Lichtjes Gedempte Gracht VII

8. Lichtjes Gedempte Gracht VIII

9. Lichtjes Gedempte Gracht IX (Blokker)

10. Lichtjes Wilhelminasluis

Daniëlle fotografeert o.a. voor De Orkaan en zit sinds een half jaar ook op Instagram: @waterfotografie

Eerder plaatsten we de foto’s van: