466 (!) gegadigden voor coffeeshop Zaanstad Noord

De derde coffeeshop in Zaanstad moet in ‘Noord’ komen: in Assendelft of Wormerveer (of toch Krommenie?). Voor die vergunning zijn 466 aanvragen bij de gemeente binnengekomen.

Zaanstad heeft door een notaris deze week een loting uit laten voeren. Volgende week stuurt de notaris de uitslag naar de burgemeester. De ‘winnaar’ mag dan een aanvraag indienen.

Of die coffeeshop er komt is niet zeker. Een aantal collegepartijen (PvdA, VVD en CDA) is kritisch en zou graag een ‘draagvlakmeting’ hebben in de buurt waar de coffeeshop komt. Een draagvlakonderzoek kost minstens € 20.000. Een raadsmeerderheid was daar trouwens tegen.

Het grote probleem is de plek.

Als ruim 5 jaar wordt gesteggeld ver de mogelijke coffeeshop in Zaanstad Noord. Uit een locatie-onderzoek bleek dat in Wormerveer 15 mogelijke plekken waren, en in Assendelft 18 (één in Saendelft). In Krommenie zijn geen plekken waar een coffeeshop zou mogen. B&W kon of wilde niet kiezen.

Zaanstad liet vorig jaar weten op drie verschillende manieren bewonersonderzoek te laten doen: via het Zaanpanel, een online enquête en een schriftelijk enquête. De plaats van de nieuwe coffeeshop wordt pas bekend gemaakt nadat het onderzoek is gedaan.

Lees hier wat wij eerder schreven over een coffeeshop in Noord.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • R de Vries

  We kunnen makkelijk 20.000 euro besparen want een draagvlakonderzoek hoeft er niet te komen. Het is al 5 jaar duidelijk dat we die zooi niet in Noord willen hebben.
  2 Wietwinkels is genoeg in Zaanstad.
  (Teveel, wellicht, want wat mij betreft hoeft er niet 1 te zijn…)

 • Tom Roodenburg

  voor omwonenden van een coffeeshop is het ellende, rondhangende jongeren die rommel achterlaten.
  coffeeshop is aantrekkelijk voor criminelen.
  spreek uit ervaring,

  • l. Boonstra

   Ach , ik fiets geregeld langs dat pand naast de Bullekerk en eigenlijk zie ik daar maar weinig “hangers” . Het is meer van stoppen – uitstappen-binnengaan-instappen en wegwezen.

 • Martin Bergsma

  En hoeveel coffee verkopen die Wietshops dan eigenlijk? Waarom heten die zaken nog steeds misleidend Coffeeshops?

  • Antonio ferreira

   Ja gewoon thc/shop noemen….dat thc en cbd de stress weghaalt van diy dageluckse valse angst media..en er word echt wel koffie grldronken in een shop..en geen agressieve alcahol

 • Pieter Heine

  Ik snap niet waarom deze vergunning persee verstrekt moet worden. Uit oogpunt hoe of het nu is, is het niet zo dat we wat missen in de Krommenie, Assendelft en Wormerveer. Het is niet bepaald ontmoedigend wanneer er eentje bijkomt zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *