Auto voor paal in de Rosmolenstraat

rosmolenstraat 13 slider

Is het een boodschap? ‘Bomen die in de weg staan zaag je omver, maar om een lantaarnpaal bouw je heen.’ Is het kunst? ‘Auto voor paal.’ Of hebben we gewoon te maken met een foutje? Iemand die het weet?

Rosmolenbuurtbewoonster Cristina Pagnin Mulder mailde ons foto’s van een creatieve oplossing op nieuwe parkeerplek voor Rosmolenstraat 13.

Al maandenlang zitten de bewoners van de buurt middenin een lawaaiige zandbak, omringd door shovels. Maar het einde komt in zicht: in oktober zou het werk gedaan moeten zijn.

Wat ze ervoor terugkrijgen is een picobello straat, met een paar bomen minder, maar die groeien wel weer terug, gerenoveerde en nieuwe woningen, extra parkeerruimte (hoewel er gefluisterd wordt dat deze extra plekken alleen maar ten goede komen van het ZMC) plus een riool om van te watertanden.

De lantaarnpaal op de foto ontdekten we nog niet in 2018, dus hij is er tijdens de herinrichting neergezet. We hopen dat hij blijft en dat er een verklarend bordje op bevestigd zal worden. #spannend

Cristina Pagnin Mulder

 

Cristina Pagnin Mulder

Update: er is al een min of meer verklarende tekst toegevoegd en een bordje bijgezet door onze lezers:

5 Reacties op Auto voor paal in de Rosmolenstraat

 1. Peter Schaap says:

  Je kan er toch een motor kwijt.
  Wel twee zelfs en ook nog een scooter.
  Zeur toch niet altijd zo.

  • Kees Nugter says:

   Inderdaad Peter. Een parkeerplaats is een parkeerplaats. Daar hoeft niet altijd een auto te passen. Er zijn meer motorvoertuigen aangewezen op parkeerruimte. Gewoon zo laten als motor parkeerplaats, Helaas mogen fietsen en brommers deze plaats wettelijk niet gebruiken. Deze mogen gewoon op het trottoir.

   • Jaap Meeuwsen says:

    Ja, kan zijn maar ik ga er toch maar vanuit dat hier gewoon een domme fout is gemaakt hoor.
    Oogkleppen ?

 2. W. Schaap says:

  Mooi staaltje van gebrek aan communicatie tussen gemeentediensten

 3. Jan v/d Broek says:

  “Bomen die in de weg staan zaag je omver”
  Ergens rond ’95 stond er, bij een herinrichting van de Dam, een boom midden op de rijbaan, ter hoogte van Luto. De volgende dag was hij weer weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>