Bannehoven ‘binnenkort in de verkoop’

Het nieuwbouwwijkje Bannehoven dat op het terrein van het voormalige gemeentehuis in Rooswijk (Zaandijk) komt, is een stapje dichterbij.

Binnenkort gaan de koopwoningen (ruim 100) in de verkoop. Daarnaast komen er 47 huurappartementen (sociale woningbouw) in de wijk. In totaal worden er 153 huizen gebouwd.

In het plan komen starterswoningen, huurwoningen in het middensegment, senioren-woningen, middeldure koopwoningen en 12 zelfbouwwoningen. Dertig procent van de woningen is sociale huur. De wijk wordt gasloos en autoluw:

“Parkeren gebeurt onder de terrassen van de woningen, in de private parkeerhoven van de appartementencomplexen of langs de rand van de wijk. Hierdoor blijft De Bannehoven autoluw. Omdat de wijk in het hart van Rooswijk komt – dicht bij de winkels – zorgen we ook voor voldoende parkeergelegenheid voor het winkelpubliek, de schoolbezoekers en jouw visite.

In maart 2018 ging Zaanstad extra energie steken in 15 (later 16) woningprojecten. Binnen drie jaar moest daar gebouwd worden.

Foto’s: Petra Hoogkamer

Deel dit artikel:

4 reacties

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *