Het duurde even maar dan heb je ook wat. Niet dit jaar zoals aanvankelijk gepland was, maar op 8 januari 2018 gaat het nieuwe zwembad De Crommenije echt open.

Afgelopen zondag was zwembad De Watering in Wormerveer voor het laatst open, het nieuwe bad in Krommenie vervangt ook dit zwembad.

Update! In het nieuwe bad zijn er ook opties voor FloatFit en Pi-Yo-Chi!

In de zomer van 2015 werden de nieuwe plannen gepresenteerd, met buiten een 50-meterbad en een springbasin met duiktoren en een 25-meterbad binnen. Eerst was buiten een 25-meterbad voorzien. Ook werd het kinderbad vergroot. In 2015 zou de bouw moeten beginnen.

Begin 2016 bleek dat Zaanstad geen aannemer kon vinden die De Crommenije binnen de begroting wilde bouwen. De bouw werd uitgesteld, “enorm balen” volgens sport-wethouder Jeroen Olthof.

In april 2016 werd wel een aannemer gevonden, maar het budget moest daarvoor verhoogd worden van € 11,2 naar € 12,2 miljoen. In de zomer van 2017 zouden de buitenbaden open zijn, de binnenbaden in het najaar.

Begin 2017 komt er een kink in de kabel, de aannemer zegt problemen met de grond te hebben. De nieuwe streefdatum wordt begin 2018 en het bad werd opnieuw duurder, nu met € 350.000 wegens “niet voorziene complicaties”.


Lees hier wat we tot dusver over de Crommenije publiceerden.


In oktober keken we al even binnen, maar van de nieuwbouw worden ook regelmatig filmpjes vanuit de lucht gemaakt door SquareEyes. Hier de laatste tot dusver (11 december) met een met sneeuw bedekt dak van het nieuwe zwembad.

Bij Sportbedrijf Zaanstad is het rooster met de openingstijden te downloaden.