Het gezamenlijk bod van het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie op TMG is succesvol geweest. 55% van totaal aantal uitstaande aandelen TMG zijn “gecommitteerd” volgens een persbericht dat de beide bieders uitbrachten.

Daarmee krijgen de nieuwe eigenaren ook de geplaagde regionale dagbladen van de Holland Media Combinatie (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander) in handen. Dagblad Zaanstreek is een van de edities van het Noordhollands Dagblad.

Bij de regionale kranten zijn 45 ontslagen aangekondigd (25% van de journalisten) terwijl de kranten meer moeten integreren met het dagblad De Telegraaf. Hoofdredacteur Arjan Paans ligt vanwege deze plannen onder vuur. Het gevolg zal in ieder geval zijn dat er meer nieuws van De Telegraaf zal worden overgenomen.

Tot TMG behoren o.a. De Telegraaf, Metro, Privé, GeenStijl, Sky radio, Autovisie en Keesing puzzelbladen.

Aandeelhouders Delta Lloyd (7,3%) en Navitas (familie Zeeman, 6,7%) hebben toegezegd te verkopen. VP (Van Puijnbroek) Exploitatie had al een belang van 41,3% in TMG. Hiermee is 55% van de aandelen in handen van de nieuwe eigenaren. “Daarnaast heeft een aantal aandeelhouders steun uitgesproken voor het voorstel, zoals in de eerste aankondiging al werd vermeld.” schrijven de bieders.

De Tilburgse texiel-familie Van Puijenbroek is al decennia grootaandeelhouder bij De Telegraaf Mediagroep (TMG).

De Belgische krantenuitgever Mediahuis is in Nederland al eigenaar van NRC Handelsblad, nrc.next en Dagblad de Limburger. In België geeft Mediahuis De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg uit.