Duitse meubelgigant naar Zaandam?

In 2018 gaat in de panden aan de Cornelis Ouwejanstraat langs de Provincialeweg richting Hempont zich waarschijnlijk een Duitse meubelgigant vestigen.

Dat bevestigen bronnen – waaronder voormalige huurders van de panden – aan De Orkaan. Dat zou ook de reden zijn dat vrijwel alle panden nu leeg staan.

Alleen kringloopwinkel Noppes en kantoorboekhandel Luto zijn nog overgebleven aan de meubelboulevard op het bedrijventerrein Zuiderhout. Het zou alleen gaan om het deel evenwijdig aan de Provincialeweg. In het deel dat uitkijkt op het Noordzeekanaal is inmiddels een nieuwe winkel gekomen.

De gemeente zegt wel op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen maar verwijst naar de eigenaar van het complex, Aprisco Vastgoed in Assen. Ondanks herhaalde toezeggingen wil het bedrijf geen vragen beantwoorden over de nieuwe huurder.

UPDATE 27 oktober 2017: Luto verhuist, Meubelboulevard leeg

Deel dit artikel:

5 reacties op Duitse meubelgigant naar Zaandam?

 1. Jan Koster schreef:

  bij Luto hebben ze me gezegd dat ze van plan waren om te verhuizen naar de voorkant, dus aan het kanaal. Ze zeiden ook dat Noppes blijft zitten en dat het vandaar dus vrijkomt voor een nieuwe huurder.

 2. Sietse schreef:

  Laatst werd er gesproken over een Bauhaus, maar dat is geen meubelgigant, dus toch iets anders dan?

 3. Gebruikersnaam schreef:

  “In het deel dat uitkijkt op het Noordzeekanaal is inmiddels een nieuwe winkel gekomen.”

  Nummer 1 en 3? Die zijn gekraakt afgelopen weekend.

 4. Omar schreef:

  Als het om een Duitse meubelgigant gaat dan zal het wel om Poco gaan. Die heeft ook een vestiging in Enschede en het is de Duitse concurrent van Ikea.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *