Eco aan de Zaan aan de Tulpstraat in Wormerveer

Eco aan de Zaan heeft een intentieovereenkomst met Gemeente Zaanstad gesloten om aan de Tulpstraat 18 in Wormerveer een ecodorp te beginnen.

Er is nu nog een school gevestigd. Het project moet geheel ‘milieubewust’ verlopen, zowel op het gebied van ontwerpen, bouw, gebruik als sloop.

Volgens Eco aan de Zaan gaan twintig inwoners “een ecologisch en energieneutraal buurtje ontwikkelen aan de Tulpstraat.”

Plannen van Eco aan de Zaan (“een gemeenschap die op een gezonde en natuurlijke manier met elkaar en de Aarde wil omgaan”) van drie jaar geleden betroffen het Chromos-terrein in Krommenie de Saenden-velden achter station Wormerveer.

De website wordt al twee jaar niet bijgewerkt maar op Facebook is meer informatie over Eco a/d Zaan te vinden.

Vanmiddag (21 maart) wordt door wethouder Addy Verschuren aan de Tulpstraat tussen 16.00-17.00 het startschot (milieuvriendelijk) voor het ecodorp gelost.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Kees Klinkenberg

    Een eco dorp op de plaats waar nu een school staat? Die moet dan weg, krijgt elders vast een tamelijk dure plek……..heb toch het idee dat er iets niet goed gaat in Gladorendorp. Eco is toch niet toevallig de afkorting van economisch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *