#GR2018 POV: geen moskee, pollers en hondenbelasting, wel fouilleren en gratis parkeren

De Partij voor Ouderen en Veiligheid doet voor de derde keer mee met de verkiezingen in Zaanstad – en voor de eerste keer in Wormerland.

De POV zit nu met vier zetels in de raad. Lijsttrekker Ton Brekelmans die in 2010 als éénmansfractie in de raad kwam, trad in 2015 terug als fractievoorzitter. Harrie van der Laan ging de fractie leiden en is nu ook lijsttrekker.

Op 21 maart zijn er verkiezingen. In Zaanstad doen 16 partijen mee voor 39 zetels, daarbij oudgedienden (CDA, CU, VVD, ROSA, D66, DZ, GL, POV, PvdA, SP, ZIP), nieuwkomers: PvdD, PVV en DENK, en halve nieuwkomers ZVI (vroeger ZOG) en de Volkstem. Bij De Orkaan komen ze allemaal langs, met de kandidaten en het verkiezingsprogramma.

Wij schreven al veel over de POV, Harrie van der Laan, Ton Brekelmans en Jaap Keijser.

Wat wil POV?

 • onaangekondigd preventief fouilleren van verdachte personen en in de horeca concentratiegebieden
 • onmiddellijke openstelling busbrug
 • geen nieuwe moskeeën in Zaanstad (net als VVD, PVV, DZ en Volkstem)
 • statushouders achter aansluiten bij de verdeling van de beschikbare sociale huurwoningen
 • geen commerciële activiteiten in buurthuizen (eigen café’s eerst)
 • geen cultuurcluster van € 43 miljoen en misschien meer (volgens de coalitie gaat het om € 36 miljoen)
 • geen nieuwe brug tussen Wormerveer en Wormer (Zaanbrug kan nog jaren mee)
 • volwaardige hulpsecretarie in het noorden van onze gemeente
 • voor aansluiting van de A8 op de A9: de Heemskerk-variant (gaat provincie over)
 • tegen de pollers in de Czaar Peterstraat (en die op de Beatrixbrug?)
 • gratis parkeren in de directe omgeving van alle winkelgebieden (o.a. op de Burcht)
 • hondenbelasting afschaffen
 • stoppen met de subsidie van Bureau Discriminatiezaken (anti Erik Schaap-plan)

Alleen de huidige vier raadsleden stonden in 2014 op de kandidatenlijst, de rest zijn allemaal nieuwkomers. Er staan vier vrouwen op de lijst, zij duwen de lijst op de nrs 10 t/m 13. Raadslid Alex Folla is van nr. 4 naar 5 gedaald.

 1. Harrie van der Laan (fractieleider)
 2. Ton Brekelmans (raadslid)
 3. Jaap Keijser (raadslid)
 4. Perry van der Velden (steunfractielid)
 5. Alex Folla (raadslid)
 6. Etienne Jongejans (steunfractielid)
 7. Nino Keijser
 8. Peter van der Weide
 9. Lars Drenth – Hartmans
 10. Natasha Saba
 11. Myranda Teeling
 12. Yvonne Westerveld – Schot
 13. Chantal Oenen

Je kan Harrie ook volgen op Twitter als hij je niet geblokkeerd heeft zoals hij bij De Orkaan heeft gedaan. Het is een interessante opstelling dat een volksvertegenwoordiger zijn ideeën voor de pers wil verbergen. Niet dat we niet weten wat Harrie op Twitter uitspookt, zo haalden wij de foto boven (bij Max op 22 februari) daar vandaan.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • ikkeook

  Jullie laatste commentaar is doorslaggevend; dit gaat hem ook niet worden!

 • Egbert Visser

  Ook een partijprogramma dat weinig toevoegd. Sommige punten zijn puur bedacht om extra stemmen te winnen zoals gratis parkeren , afschaffen hondenbelasting en onmiddelijke openstelling van de busbrug. Ze weten zelf ook wel dat dit onhaalbare punten zijn.Geen nieuwe moskeeën in Zaanstad is een uitstekend punt maar geen nieuwe brug bouwen tussen Wormerveer en Wormer is weer een zwak punt, de brug is totaal versleten.Het preventief fouilleren van verdachte personen is ook prima maar ik lees heel weinig punten op het gebied waar de partij haar naam aan heeft ontleent Ouderen en Veiligheid. Veel ouderen durven s avonds niet meer over straat, verenigingen voor ouderen zoals diverse kaartclubs, toneel – en biljartverenigingen zijn om die reden al uitgeweken naar de middagen. Het slechte onderhoud van trottoirs en fietspaden heeft vervelende valpartijen voor met name ouderen tot gevolg. Na een regenbui staan er veel plassen doordat putjes verstopt zitten en ook de openbare verlichting laat op veel plaatsen te wensen over.

 • Hans

  Wat is het probleem met een moskee in Zaanstad? Leveren de andere moskeën dan overlast op? Of is het gewoon moslims pesten en trachten goedkoop stemmen te behalen over de rug van mensen die iig naar mijn ervaring niets verkeerd doen (integendeel, ik heb een paar prachtige buren met moslim achtergrond: beleefd, vriendelijk, behulpzaam)

 • Willemsen

  “(integendeel, ik heb een paar prachtige buren met moslim achtergrond: beleefd, vriendelijk, behulpzaam)”
  In mijn buurt wonen (ook) voornamelijk vriendelijke buren. Vind ik eigenlijk ook normaal. Achtergrond vind ik ook niet zo interessant. Neemt niet weg dat als er veel mensen van een bepaalde achtergrond aanwezig zijn de buurt zienderogen achteruit kan gaan. En dan ben ik bang dat een buurt waar voornamelijk moslims wonen het niet fijn toeven is voor een niet moslim. Neem bijv maar eens de ramadantijd. Vaak blijft er van die vriendelijkheid van moslims bar weinig over (tenzij je als buitenstaander die ramadantijd het fijn vindt om gedurende de nacht de nodige kabaal om je heen te hebben).

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *