Krommenie: het leukste dorp van Zaanstad (filmpje)

Krommenie

Als je als dorp in Zaanstad de pech hebt niet bestempeld te zijn tot één van de vier hotspots (Hembrugterrein, centrum Zaandam, Zaanse Schans en Zaanbocht Wormerveer), of als je te ver van de door ZNSTD bestempelde ‘toeristische ankerpunten’, en de Zaan ligt, dan is dat sneu.

Maar als je vindt dat je toch de moeite waard bent, dan onderneem je actie.

Zoals de winkeliersvereniging Doka (“Door Organisatie Krachtige Aktie”) doet. Vanaf vandaag is het zichtbaar voor iedereen: Krommenie is het leukste dorp van Zaanstad.

Waarom wij Krommenie ook erg leuk vinden
Krommenie is rijk en echt, het beschikt over authentiek Zaanse gebouwtjes waarvan de voorzetgeveltjes nog van echt oud hout gemaakt zijn. Er staan prachtige koopmanshuizen in het centrum. De bakker bakt, de slager slacht, de groenteboer weet uit welke grond zijn waar komt. Verder zijn er fijne antiekwinkeltjes, zelfstandige kledingzaakjes, woonwinkeltjes en er is horeca van verfijnd tot volks.

Het filmwerk is van Josefien Gigengack

17 Reacties op Krommenie: het leukste dorp van Zaanstad (filmpje)

 1. Jolanda Buhrs says:

  Krommenie is niet zomaar een dorpje van de Zaanstad, maar 1 van de 3 hoofd winkel centra van van Zaanstad, naast Zaandam en Wormerveer.

 2. Gelukkig heeft Krommenie ook nog ‘buurthuizen’, de Palmboom en de Pelikaan, en een mooie Bieb, voor jong en oud.
  Ook op cultureel gebied kan er worden gemusiceerd bij OG, of worden geschilderd bij de KSK80. En wat te denken van onze twee parken en een spiksplinternieuw zwembad! Superdorp!

 3. A.J.Gigengack says:

  Een goed initiatief van de winkeliersvereniging de Doka. Ik stel voor dat dhr. Soeters de grens van Zaandam overstapt en Koog aan de Zaan, Zaandijk, Westzaan, Assendelft en Krommenie eens komt bekijken. Een beetje eerlijke verdeling in Zaanstad lijkt mij op zijn plaats.

 4. Jan Schoen says:

  Krommenieërs, hou Soeters buiten de deur, als je dorp je lief is!

 5. vaartje197 says:

  blijft niets van over als die tunnel er eenmaal is, tenslotte duld Zaandam geen concurrentie qua winkels.

  • Hans Kuyper says:

   Ik zeg het niet graag, maar dat eeuwige negatieve geneuzel van u begint me de keel uit te hangen. En als het dan nog ergens op sloeg… Maar meestal raken uw opmerkingen kant noch wal. U bent slecht geïnformeerd en nog slechter gehumeurd. Dat maakt uw schrijfsels niet tot aanwinsten in het debat. Natuurlijk staat het u vrij op ieder bericht te reageren, maar u zou in ieder geval mij een groot plezier doen door het voortaan te laten.

  • A.J.Gigengack says:

   Hoi Jan, de gevels in Krommenie zijn niet van plastic maar van echt hout. Dus daar komt hij niet aan. Maar ‘antieke’ lantaarnpalen en het centrum herinrichten zou heel erg fijn zijn.

 6. Eelco says:

  Beetje nietszeggend filmpje. Bij dit lovende stukje over Krommenie had ik een filmpje verwacht waarin dan ook getoond wordt dat het zo leuk is. Dit staat eerder zielig.

  • De Orkaan says:

   Wij vinden het een top-film: met een perfecte opbouw, muziek, spanningsboog en einde.
   Maar je hebt gelijk, er is meer. De volgende keer in Krommenie zullen we de camera rijk hanteren! Wordt vervolgd…

 7. Dennis van den Berg says:

  Haha, ik woon midden in het centrum en kan beamen dat dit een leuk dorp is.

 8. Rene WaDaNa says:

  Het idee is goed, maar het filmpje doet geen recht aan de titel. Dus iets meer knallen graag, en niet zo’n drama muziekje er achter.

 9. Paladijn says:

  Er is met de wildste fantasieeen niets negatiefs over Krommenie te zeggen.Welk dorp in de Zaanstreek zou leuker kunnen zijn? Echt geen een.

 10. Jan Emmerig says:

  De historie van Krommenie gaat meer dan 2000 jaar terug toen er reeds bewoners waren. De eerst gevonden akte is uit 1251 dus 766 jaar oud.
  Zaanstad mag dan veel poeha hebben, maar uit de banne Westsaene-Crommenye is behoudens Assendelft de gehele Zaanstreek ontstaan. Krommenie is nog steeds een fijne plek om te wonen met veel cultuur zoals de KSK ’80 met zo’n 100 amateur kunstenaars; het HGC de historische vereniging met 1200 leden en talloze andere zaken die het een fijn dorp maken.

 11. Nicky says:

  Krommenie is helemaal op en top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>