Morgen: coalitieakkoord; maandag: wethouders; donderdag: raadsleden

Op de agenda van de raadsvergadering van donderdag 14 juni staat de benoeming van de nieuwe wethouders van Zaanstad, de “voordracht volgt waarschijnlijk maandag”.

Ook is op die avond het “debat op hoofdlijnen over het concept-coalitieakkoord” dat waarschijnlijk zondag openbaar wordt.

Zes van de zeven wethouders zijn al bekend: Gerard Ram (VVD), Songül Multuer (PvdA), Sanna Munnikendam (D66), Rita Noordzij (CU), Gerard Slegers (CDA) en Natasja Groothuismink (ROSA). Rita Noordzij en Sanna Munnikendam waren in het vorige college ook wethouder. De tweede VVD-wethouder ‘komt van buiten‘ en is nog niet bekend.

Nieuwe raadsleden

Donderdag zullen ook de nieuwe raadsleden worden benoemd die opschuiven doordat bij PvdA, D66, VVD, CDA, CU en ROSA de beoogde wethouders nu raadsleden zijn.

Voor D66 is Martin Hoek de volgende op de lijst waardoor hij kan terugkeren in de raad, bij de ChristenUnie kan Christa Neefjes-IJfs haar come back maken.

Nieuwkomers zijn voor de PvdA Geert Rijken, Krista van Dalen bij ROSA en Bas Westerhof bij het CDA. Alle drie zijn ze nu steunfractielid.

Ook beleven we de zoveelste rentree van Harm Jan Egberts, tijdelijk althans, omdat Annemarie van Nieuwamerongen na de zomer terugkeert na haar zwangerschapsverlof, Simone van Otterloo die nu haar plaats inneemt wordt ‘echt’ raadslid, Egberts gaat na de zomer weer naar de reservebank van de VVD.

De raadsvergadering begint om 20:45 in het stadhuis en is ook online te volgen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *