Natasja Groothuismink lijsttrekker bij ROSA, ‘stapje terug’ voor Ruud Pauw

De huidige ROSA-wethouder Natasja Groothuismink gaat de lijst van de partij aanvoeren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Ruud Pauw, de ‘uitvinder’ van ROSA, de nestor van de gemeenteraad en het geweten van de Zaanse lokale politiek, staat op een (onverkiesbare?) 7e plek.

Op plaats 2 staat raadslid Hans Kuyper en op 3 en 4 zijn collega’s Mariska Schuttevaer en Menno de Haas. De 5e plek is voor Krista van Dalen die in deze raadsperiode wel deel uitmaakte van de raad maar tussentijd vanwege gezondheidklachten terug moest treden. Ze is nu steunfractielid.

Geert van Bemmelen (Fractieassistent) is 6 en Ruud Pauw dus 7e (voorkeurstemmen kan altijd). Op de plekken daarachter staan Ed Langereis, Frank van Schagen en ‘good old’ Erik Schaap.

Uit het persbericht:

“ROSA deed in 1998 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en won toen één zetel. Ruud Pauw was in dat jaar lijsttrekker en werd meteen ook fractievoorzitter van de eenmansfractie. Onder leiding van Ruud Pauw groeide de fractie gestaag naar de huidige vier zetels nu.

ROSA liet in die jaren zien dat zij met veel kennis van en betrokkenheid bij de stad en haar inwoners vele oplossingen voor een mooiere en betere stad wist te realiseren. Na 24 jaar doet Ruud een stapje terug en draagt hij het lijsttrekkerschap over aan Natasja Groothuismink.”

Groothuismink werd vandaag – zaterdag 27 november – unaniem gekozen tot lijsttrekker.

In Zaanstad zijn nu 12 lijsttrekkers bekend:

We missen nog de SP, LZ en POV. De Socialisten – de drie voormalige SP-leden – hebben aangegeven niet mee te doen met de komende verkiezingen.

Tyler ter Meulen die aanvankelijk de lijst van Lokaal Zaans zou aanvoeren, wil overstappen naar Forum voor Democratie waarna hij bij LZ aan de dijk gezet werd. Of hij echt lijsttrekker bij FvD wordt, is nog niet bekend.

Ook de Partij voor de Minima (Derk van Tongeren) heeft gezegd mee te willen doen. Zaanstad heeft wel een kersverse afdeling van Bij1, maar die partij gaf aan komend jaar nog niet te willen doen.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *