Redacties Dagblad Zaanstreek, Dichtbij en huis-aan-huiskranten samengevoegd

Volgens vakblad Villamedia gaan de regionale kranten van de Holland Media Combinatie (waaronder ook Dagblad Zaanstreek) met de huis-aan-huisbladen in hun streek en Dichtbij samen in één “journalistieke organisatie”.

“Als gevolg van de reorganisatie verdwijnen 115 fte’s. Bij de dagbladen gaan mogelijk 25 banen verloren. De journalisten verzetten zich op voorhand tegen het banenverlies. Als gevolg van eerdere reorganisaties is de ondergrens bereikt, zegt voorzitter Peter Schat van de ondernemingsraad. De afgelopen tien jaar hebben tweehonderd journalisten hun baan verloren.”

Voor het boven-regionale nieuws maken de kranten nu gebruik van De Persdienst, een bedrijf dat ook de Wegenerkranten van binnen- en buitenlands nieuws voorziet.

“Onderzocht wordt of de kranten niet goedkoper en beter af zijn met artikelen van uitgaven van moederbedrijf Telegraaf Media Groep, zoals De Telegraaf, Metro, Sp!ts, Autovisie en VROUW.”

In de Zaanstreek gaat het om Dagblad Zaanstreek, Dichtbij, het Zondagochtendblad, De Zaankanter en De Krommenieër. Die laatste vier titels werken nu al intensief samen. In Utrecht, Almere en Amstelveen zijn de huis-aan-huisbladen al omgedoopt tot Dichtbij. Die naam staat bij de Zaanse huis-aan-huisbladen al in de onderkop.