Rozengracht vandaag #Uitmarkt075 (3 filmpjes)

Vandaag zetten culturele instellingen uit De Zaanstreek hun beste beentje voor op de Zaandamse Rozengracht.

Op het evenementenplein stonden tentjes vol schaakgekken, muziekliefhebbers, theaterofielen, geschiedenisbewakers…

Hier en daar vingen we gemor op over de organisatie, maar dat mocht de pret niet drukken. De sfeer was, ondanks een buitje hier en daar opperbest.

Wij maakten drie filmpjes van een minuut (maar we zouden er met gemak nog minstens drie bij hebben kunnen snijden):

Popkoor Vocal Invention

Eerst het Popkoor Vocal Invention. Ze zingen soms vijfstemmig, waardoor het lijkt alsof meer dan honderd vrouwen-engeltjes (m/v) in je oor piesen. Heerlijk! Hun nieuwste productie heet BACKSTAGE en dat inspireerde ons om de achterkant van het podium op te zoeken voor een filmpje. Als je de voorkant wil zien, dan kan dat op 28 en 29 maart in het Zaantheater.

Bodypaint-wedstrijd

Tijdens het laden van het filmpje kregen we direct een restrictie van YouTube opgelegd. Het verven van een lichaam wordt te opwindend en niet geschikt voor kinderen bevonden door de filmclub. Hoe lang het zichtbaar is en voor weten we dus niet. Hoe dan ook: wij hebben genoten van het werk van Leonora Roemer (zij werd eerste), Maria del Carmen (zij werd tweede), Mariëlle Heuft (zij werd derde) en onze favoriet uit de Zaan Maria Boersma (zij werd vierde). En onze leukste hangoudere Jaap genoot mee! Het muziekje op de achtergrond werd gespeeld door Sinfoniëtta (zie filmpje dat volgt).

Sinfoniëtta

Onder leiding van een van onze favoriete dirigenten Julia Barnes bracht jeugdorkest Sinfoniëtta vier prachtige stukken. Een daarvan werd gecomponeerd door de dertienjarige Casper Groep. Prachtig! Wij probeerden de adolescent nog wat wijsheid bij te brengen, maar of dat gelukt is?

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *