Tijdelijke huisartsenpost Topsporthal stopt per 2 juni

De ‘corona’-huisartsenpost die vanaf 20 maart in de Topsporthal in Koog a/d Zaan was gevestigd gaat per dinsdag 2 juni dicht.

De huisartsenzorg in regio Zaanstreek-Waterland zal wordt vanaf dat moment weer opgepakt door de reguliere huisartspraktijken.

De extra posten kwamen in Topsportcentrum De Koog in Koog a/d Zaan en in Sportcomplex de Beuk in Purmerend. Vanaf 20 maart werden de eerste isolatiespreekuren gehouden. De huisartsenpost bij het ZMC bleef de opvang in de avond, nacht en weekenduren doen.

Begin mei werd nog besloten om de post voorlopig open te houden ‘gezien de onzekere toekomst’. Nu lijkt het grootste gevaar geweken. De afgelopen weken werden de geïsoleerde Covid-spreekuren minder bezocht.

Van half maart tot en met eind mei zijn in beide posten ca. 2000 patiënten gezien die Covid verdacht waren. Ongeveer 8% van deze patiënten is doorverwezen naar het ziekenhuis. Buiten kantoortijden kwamen er tussen 2 april en eind mei ook nog 2500 patiënten die door een huisarts beoordeeld moesten worden en die niet konden wachten tot de volgende werkdag van de eigen huisarts.

De tijdelijke uitbreiding van huisartsenzorg was een samenwerkingsproject tussen de Veiligheidsregio, de GHOR, de gemeentes, het Rode Kruis, Defensie, Salt Ziekenhuizen en de huisartsen uit de regio.

Vandaag werden geen nieuwe sterfgevallen of ziekenhuisopnames met corona in de Zaanstreek gemeld. In de afgelopen 7 dagen was er één sterfgeval in de Zaanstreek (26 mei) en 3 nieuwe ziekenhuisopnames. Er liggen 3 coronapatiënten in het ZMC. (klik voor grotere versie op de grafiek)

zaanstreek corona 29 mei

In maart keken we hoe de post in de Topsporthal in Koog aan de Zaan was ingericht:

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *