Vanavond extra bijeenkomst A8-A9: geen spitsverkeer door Assendelft

Van 19.00 tot 21.00 uur is er vanavond (1 juli) een informatiebijeenkomst in Party Centrum ‘De Admiraal’, Dorpsstraat 1056 in Assendelft over het nul-plusalternatief van het project Verbinding A8-A9. Dat houdt in dat spitsverkeer in en naar Assendelft geweerd gaat worden.

Dit is volgens de Provincie één van de alternatieven voor de betere verbinding tussen A8 en A9. De vorige vergadering over de verbinding verliep volgens de Provincie overigens ‘rumoerig‘. Ze waarschuwt de bezoekers alvast:

“Om te voorkomen dat u met verkeerde verwachtingen naar deze informatiebijeenkomst komt, benadrukken wij dat de avond volledig in het teken staat van het nul-plusalternatief. De andere alternatieven zijn niet gewijzigd en worden deze avond niet behandeld.”

Het tracé van het nul-plusalternatief is gewijzigd volgens de provincie. Hieronder eerst het kaartje van de ‘oude’ Nul-plus. Verkeer wordt daarbij gestimuleerd om een omweg via de weg langs het Noordzeekanaal te nemen (blauw), de rood-wit gestreepte route wordt ‘afgewaardeerd’ (De Orkaan weet niet wat dat betekent).

Nul plusalternatief volgens NRD

En hier het nieuwe: geen doorgaand verkeer tijdens de spits tussen Heemskerk, Assendelft en Westzaan (Communicatieweg). En ‘optimaliseren’ van ‘leefbaarheidsmaatregelen’ langs N203 in Krommenie.

Het lijkt meer op een volledig ander plan dan op een bijgesteld alternatief.

Nieuw nul-plusalternatief

Het tracé is gewijzigd volgens de provincie

“omdat uit de eerste modelberekeningen bleek, dat de doorstroming en de leefbaarheid onvoldoende verbeterd worden door de in de NRD voorgestelde maatregelen. Daarom is in overleg met de gemeenten en de maatschappelijke klankbordgroep gekeken naar een beter nul-plusalternatief.”

Merkwaardig genoeg komt het hele 0-alternatief op het originele kaartje van de Provincie helemaal niet voor. Dat begint bij 2 en loopt tot 7.

a8 a9

Do Orkaan schreef in het verleden diverse keren over de verbinding, hier alle berichten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *