Vanavond: (inhaal)bewonersavond ‘overlast Veldpark’

Fysieke ‘bewonersavonden’ zaten er de afgelopen twee jaar nauwelijks in, maar vanaf deze maand mag bijna alles weer, dus ook gesprekken tussen gemeente en betrokkenen over heikele zaken in Zaanstad.

En de ‘overlast Burgemeester in ’t Veldpark’ is zo’n heikele zaak. Ondanks handhaving, alcoholverbod, avondklok en hulpverlening blijven omwonenden last houden van de groep ’tijdelijke bewoners’.

Ondanks werd het alcoholverbod met 2 jaar verlengd. Bovendien nemen de plannen voor een ‘gebruikersruimte‘ in de buurt concrete vormen aan.


Lees hier het verslag van de bewonersavond.


Vanavond is er een ‘(inhaal)bewonersavond om 19:00 uur in de Noorderkerk, Heijermansstraat 127. Eigenlijk zou je je moeten aanmelden ‘door de coronamaatregelen’ maar die zijn inmiddels vervallen, dus wij gaan er vanuit dat buurtbewoners gewoon binnen kunnen lopen.

“Graag vertellen we u tijdens deze bewonersavond meer over wat er allemaal is gedaan in het afgelopen jaar, welke keuzes er zijn gemaakt en wat u de komende tijd kunt verwachten van de “aanpak overlast Veldpark.

We zijn vooral ook benieuwd naar uw ervaring van de situatie in het Veldpark.”

Jacqueline van der Sande zit de bijeenkomst voor, ook burgemeester Jan Hamming, de wijkagent, de wijkmanager, Stichting Surant, het Leger des Heils, de GGD en diverse ambtenaren (en De Orkaan) zijn aanwezig.


Advertentie

Deel dit artikel:

4 reacties

 • M. Vrede

  Misschien het park anders inrichten puur een deel kinderen en een deel voor honden en bepaalde tijdstippen het hek sluiten en een wachter voor de deur.Deze mensen gaan daar echt niet weg zitten aan de drugs en alcohol.

 • Rinus van der Poel

  Wat mij opviel in aanloop naar deze avond, was dat afgelopen weekend vroeg in de morgen 2 wagens die normaal de afvalbakken in het park en omgeving legen, rondreden om het grote veld. Tot mijn verbazing kwamen niet alleen de bakkenlegers, maar ook enkele handhavers uit de auto’s. Zij begonnen in de bosjes rond het veld de vuilnis die achtergelaten was, op te ruimen. Nu begrijp ik deze eenmalige actie, de bewonersavond overlast Burgemeester in ’t Veldpark kwam er aan en tot meerdere glorie van de gemeente moest dit even geregeld worden.

  • Ria van Lammeren

   De mensen die daar staan te blowen en drinken krijgen waarschijnlijk een uitkering van gemeente Zaanstad.
   Wellicht kunnen zij als dank daarvoor werk verrichten voor de gemeente, er is genoeg te doen neem ik aan.

 • R. Ekkes

  Uitkering stoppen als ze niet gaan werken al is het in het groen of zo, maar laat ze nuttig werk doen, zo niet, geen uitkering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *