VVD Oostzaan wil onderzoek naar burgemeester Meerhof

De VVD-fractie in Oostzaan wil een officieel onderzoek, een raadsenquête, naar het handelen van burgemeester Meerhof in de zaak OFC.

Volgens de VVD had Meerhof best een uurtje kunnen wachten op vrijdag 17 januari toen hij om 11.00 uur het OFC-complex sloot. De deadline voor OFC om de gevraagde stukken te leveren liep immers om 12.00 uur af. Misschien was OFC wel van “goede wil geweest om met de juiste stukken te komen”.

Volgens de VVD heeft de hele gemeenteraad op 13 januari om transparantie van OFC gevraagd, met de deadline op 17 januari om 12.00 uur. Maar om 11.00 uur is het complex gesloten “op gronden van de openbare orde en veiligheid” door burgemeester Meerhof:

“Dit is de verantwoordelijkheid van de portefeuillehouder openbare orde en veiligheid en van niemand anders.”

De VVD-fractie stelt dat OFC door de voortijdige sluiting misschien de stukken niet geleverd heeft:

“al was OFC van plan geweest om deze stukken te overleggen, zij dat uiteraard niet hebben gedaan omdat het complex al gesloten werd vóór de gestelde deadline. Helaas weten wij nu niet of OFC van goede wil was geweest om met de juiste stukken te komen (…), waarom niet een uurtje gewacht om te zien of OFC met juiste gegevens kwam, of nog beter waarom niet pas de voorbereidingen treffen voor een sluiting nadat de deadline daadwerkelijk was verstreken?”

Daarnaast heeft de VVD veel vragen over de zaak OFC, “niet alleen over de afgelopen weken, maar over de afgelopen maanden en jaren op dit dossier”. De VVD zegt wel veel te weten, maar “het merendeel van de kennis die wij over dit dossier hebben, is verkregen in de vertrouwelijkheid.” Volgens de partij is dan ook maar…

“één mogelijke weg richting waarheidsvinding en dat is een raadsenquête naar de handelswijze van de portefeuillehouder openbare orde en veiligheid op het dossier OFC tussen 2016 en heden met het zwaartepunt op de periode na 30 september 2019.”

Bij een raadsenquête worden alle betrokkenen onder ede gehoord, waar het kan in de openbaarheid, en daar waar het moet in de beslotenheid aldus de VVD, die binnenkort dat aan de raad zal voorstellen.

Vandaag staan OFC en Oostzaan tegenover elkaar bij de bestuursrechter in Haarlem over de sluiting van het complex.

Hier de tijdlijn van dit jaar:

Deel dit artikel:

3 reacties

 • L.Dirksen

  Leuk collegiaal College hebben we toch. Denkt de VVD nu echt dat haar eigen VVD wethouder niet op de hoogte was?
  En dan dat holle geblaat van een unanieme Raad die om “harde aksie “ roept tegen het levensgevaarlijke voetbalbolwerk in de Twiskepolder. Komt er actie, deugt het ook weer niet.

  Duidelijk dat het zwarte Pieten nu is begonnen om iemand de gemaakte onvoorstelbare bestuurlijke blunders in de schoenen te kunnen schuiven. In Oostzaan kennen we het gezegde “ bijgestaan heeft meegedaan”
  Dat begrip kent de enige echte Oostzaanse wethouder van VVD huize toch ook wel?

  Een dan een enquête in de openbaarheid. Wedden dat ramen en deuren gesloten worden zodra het duidelijk wordt dat ook de VVD in het hele blunderen een dikke vinger in de pap had? Of gaat ze zich dan in het openbaar beroepen op de ziekte van Rutte waarbij de onwelgevallige herinneringen aan gemaakte bestuurlijke fouten niet meer actief aanwezig zijn?

  Ik ben benieuwd………

 • E. Renkema

  Misschien dat de VVD de raadsvergadering nog eens terugkijkt naar hun uitlatingen en het gezamenlijke standpunt. Landelijk of lokaal VVD buigt naar alle kanten en ontkent graag (hé Rutte?). Er zijn dus binnenkort weer verkiezingen en VVD denkt hiermee te scoren.

 • F. Kwast

  De VVD huilt nu opeens met de wolven mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *