Zaanstad wil tijdelijk wonen op Sportpark Poelenburg

De gemeenten in Zaanstreek-Waterland zijn op zoek naar plekken voor tijdelijke woningen waarin asielzoekers, vergunninghouders en inwoners die met spoed een woning zoeken, gehuisvest kunnen worden.

Zaanstad wil “onder andere (dakloze) jongeren, gescheiden en alleenstaande ouders met kinderen en vergunninghouders” tijdelijk huisvesten en is daar voor op zoek naar plekken, “dit gaat onder meer om de locatie Sportpark Poelenburg.”

Zaanstad stelt dat ze in november 2021 ook al een noodopvangcentrum voor 400 asielzoekers aan de Rijshoutweg in de Achtersluispolder hebben geopend.

De hele regio moet 225 tot 248 asielzoekers of vergunninghouders huisvesten voor 2023. Daarnaast willen de gemeenten de huisvesting ook voor inwoners die met spoed een woning zoeken combineren.

Lees ook: ‘Tijdelijke’ woningen Wormerland: oude vuilnisbelt Poelweg en bij VV Jisp?

Foto: Google Streetview


Advertentie

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Plompen, sander

  Asielzoekers hebben nog geen recht op een woning, vergunninghouders wel. Asielzoekers hebben opvang nodig, statushouders een woning.

  • Fred van Nimwegen

   Ze hebben een woning in hun eigen land zorg als gemeente eerst eens voor betaalbare woningen voor de mensen uit zaanstad zelf die daar al jaren lang belasting voor betalen……

 • Dick de Wit

  Kant en klaar sportpark. Waarom wordt dit niet gebruikt voor de hockeyvereniging?

 • l. Boonstra

  De beste manier om sluipend dure woningen aan de andere kant te plaatsen. Nu tijdelijk en straks permanent en beperktere toegang tot het Vijfhoekpark vanwege privicy voor de dan aanwezige “witte” bewoners

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *