Bot Bouw praat met bezwaarmaker ‘Parel van Zuid’

Bot Bouwbedrijf heeft binnenkort een gesprek met een buurtbewoner die als enige bezwaar blijft maken tegen het bouwplan de Parel van Zuid in Wormerveer en naar de rechter is gestapt om zijn/haar gelijk te halen.

Volgens ontwikkelingsmanager Sander Verschoor van het bouwbedrijf richten de bezwaren zich op twee aspecten van het plan: de massaliteit en het uitzicht en de parkeernorm die voor het plan is gehanteerd.

Door Jaap de Jong

Verschoor hoopt in overleg met de betrokkene een oplossing te vinden die de bezwaren wegneemt:

“Er is al heel veel participatie van de buurt geweest. Er is een nieuw plan gemaakt met 22 in plaats van 32 woningen. Het moet een keer klaar zijn. Ook omdat er een schreeuwende behoefte is aan nieuwe woningen.

Hoe hoog de nood is, blijkt uit het feit dat al zo’n vijfhonderd mensen belangstelling hebben getoond voor de woningen. Waaronder veel jongeren die in Zaanstad willen wonen.”

Het bouwbedrijf vraagt demonstratief aandacht voor de gang van zaken met een protestdoek op het hek rond het bouwterrein op de hoek van de Dubbele Buurt en de Celebesstraat: Door één bezwaar nog geen woning klaar. 

De opgeschoten begroeiing achter het hek, laat zien dat het een project met een lange looptijd is. De eerste plannen dateren van 2015 en resulteerden in een massaal verzet van de buurt en de oprichting van de werkgroep Zuideinde Wormerveer Hoogbouw Vrij.

De intensieve lobby leidde tot een nieuw plan, de Parel van Zuid. Het bestaat uit zes verschillende gebouwonderdelen met zestien appartementen en zes eengezinswoningen. Op de begane grond komen 22 parkeerplaatsen en een fietsenstalling. De werkgroep heeft dit compromis geaccepteerd, maar één buutbewoner houdt zijn/haar poot stijf. Misschien dat de massage door de gebiedsmanager de pijn kan wegnemen.


Tijdlijn:

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *