Parel van Zuid (Wormerveer) kan nu echt gebouwd worden

Bouwbedrijf Bot Bouw uit Heerhugowaard meldt dat het bouwproject de Parel van Zuid aan het Zuideinde in Wormerveer door kan gaan: “In overleg met de betrokken partijen is het beroep voor het project de Parel van Zuid in Wormerveer ingetrokken. Daarmee is de bouwvergunning onherroepelijk en is het mogelijk om de woningen te bouwen.”

De bouw werd tot dusver tegengehouden door één buurtbewoner die bezwaar maakte en naar de rechter stapte. De bezwaren golden de massaliteit, het uitzicht en de parkeernorm. Bot Bouw plaatste daarop een groot bord bij de bouwplaats: “Door één bezwaar nog geen woning klaar.”

Maar het is nu allemaal weer pais en vree: “De voorbereidingen voor de verkoop en de bouw zijn in volle gang” meldt de bouwer. In het najaar van 2023 kan worden gestart met de bouw.

In het plan komen 22 woningen: 16 appartementen met een lift en 6 eengezinswoningen. Elke woning een parkeerplaats en is er een gemeenschappelijke fietsenberging en scooterstalling.

De tijdlijn:

Impressie (Bot Bouw)
Dit bord stond er afgelopen week nog (foto: Jaap de Jong)
Deel dit artikel:

13 reacties

 • Hans Dekker

  Bewondering voor het geduld van Bot Bouw. Sneu voor de woningzoekenden die hier al vele jaren eerder hadden kunnen wonen.

 • Jan Betlem

  HOERA na 15 jaar een fraai plan.

 • Parkeergelegenheid is er onvoldoende in die omgeving,
  dus bezwaar was niet onterecht. In de omgeving Wandelweg, Warmoesstraat zijn steeds meer appartementen gebouwd.

  • Jan Betlem

   Maar bij deze is voor elke wooneenheid een parkeerplek op eigen terrein, dus keurig geregeld. Met andere woorden het bezwaar was onterecht mijn inziens.

   • Co Bus

    jan,

    Er staat: “In overleg met de betrokken partijen is het beroep voor het project de Parel van Zuid in Wormerveer ingetrokken.”

    Ik ga er voor het gemak vanuit dat er een compromise is bereikt waardoor er voor de buurtbewoner genoeg reden was om het bezwaar te laten vervallen. Dat kan dus betekenen dat er meer parkeergelegenheid is geregeld dan aanvankelijk het geval was.

    • Jan Betlem

     “Betrokken partijen” was slechts een persoon, Co.
     Daar is mee gesproken door de ontwikkelaar en wat het opgeleverd heeft bij de bezwaarmaakster weet ik niet. Bij mijn weten is er geen uitbreiding van parkeergelegenheid geregeld. Want de geplande 23 parkeerplaatsen (voor 22 wooneenheden) zijn allen op eigengrond van de Parel van Zuid. Tot nu toe is de conclusie dat het meer dan 2 jaar is tegen gehouden door onzinnige regel t.a.v. bouwen en door 1 bezwaarmaakster. Het is wel vreemd een lange tijd bezwaar houden en dan plotseling niet

     • Het is ongelooflijk dat 1iemand dit plan zo kan dwarsbomen om niets. iedereen wil graag wonen het heeft geleid tot veel hogere hypotheekrente voor de mensen die er gaan wonen. En uiteindelijk gaat het gewoon door. Gelukkig voor de mensen die er gaan wonen.

     • Co Bus

      Jan, kennelijk heeft het iets opgeleverd. Als je echt gegronde redenen hebt om bezwaar te maken, dan zul je die toch niet zo maar opgeven. Tenzij de projectontwikkelaar de bezwaarmaker heeft kunnen overtuigen dat er helemaal geen probleem is voor de bezwaarmaker. Dat blijft gissen. We waren er niet bij. In ieder geval is het goed dat de bouw kan starten.

 • Dirk bruins

  In gelul kan je niet wonen, dus bouwen

 • Wilma Floor

  “door een bezwaar nog geen woning klaar” Iedereen in de buurt weet ws om wie het gaat. Zo word je monddood gemaakt. Lekker democratisch. Ik snap dat mensen een huis willen maar snap ook dat een flat voor je neus niet leuk is. Iedereen heeft het recht om te protesteren. Wat een rotbord!!!! BOT bouw zou zich moeten schamen!!!!!!

  • bert vethaak

   Als iedereen recht heeft om te protesteren heeft Bot Bouw dat ook…

  • Jan Betlem

   Ik weet niet of je iets van de geschiedenis van het plan weet Wilma maar niemand is in dit geval monddood gemaakt ik snap eigenlijk wie je bedoeld. De geschiedenis loop al van 2007 af, strijd tegen een flat van 53 wooneenheden, vervolgens in 2016 strijd tegen een flat met 44 wooneenheden. In 2019 komen we met ontwikkelaar/bouwer Bot overeen dat de flat van 44 wooneenheden wordt vervangen door ons gezamenlijke bouwplan met 22 wooneenheden merendeels grondgebonden. Een grote verbetering met het door gemeente Zaanstad en Welzijnscommissie goedgekeurde plan van 44 wooneenheden. Dat is dus de flat voor je neus al is hij nu heel wat lager (2 verdiepingen +/- 6 meter). Dus wie zich zou moeten schamen weet ik niet, BotBouw in ieder geval niet die kan zich beroepen op een succes vol participatie proces. Uniek in Nederland!

 • Toon havenaar

  Kunnen we al inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *