DZ, PVV en POV willen niet meer digitaal vergaderen

In navolging van de PVV willen ook DZ en POV niet meer digitaal vergaderen.

Fysiek vergaderen is weer mogelijk en wordt zelfs aanbevolen. Maar Zaanstad is teruggegaan naar (deels) digitaal vergaderen. De drie partijen willen dat vanaf vandaag alleen nog fysiek vergaderd wordt.

Ze hebben een motie ingediend die vandaag in de gemeenteraad wordt behandeld.

In Zaanstad is door zowel door de gemeenteraad en Zaanstad Beraad (commissies) al fysiek vergaderd. Voor publiek is er bij Zaanstad Beraad niet altijd ruimte, maar insprekers kunnen wel aanwezig zijn.

Vanaf eind april werd alleen nog maar digitaal vergaderd. Eind mei werd besloten weer fysiek te vergaderen. De PVV kondigde aan dat ze klaar waren met digitaal vergaderen toen overwogen werd toch een deel van vergaderingen digitaal af te wikkelen, ze wilden digitale vergaderingen gaan boycotten. Nu hebben ze steun gekregen van POV en DZ.

Volgens de partijen is digitaal vergaderen helemaal niet nodig, “fysiek vergaderen is prima mogelijk in het gemeentehuis van Zaanstad.”

Dat het presidium (de fractievoorzitters) desondanks heeft besloten dat enkel de raadsvergaderingen fysiek zijn en het Zaanstad Beraad digitaal, bevalt de partijen helemaal niet. Er ontstaan vreemde situaties volgens hen: “er is een ongelijkheid ontstaan door het vergaderen over HVC en het Zaans Mobiliteitsplan gedeeltelijk fysiek te doen en een deel digitaal”. Bovendien laat de techniek ons zeer regelmatig in de steek volgens Harrie van der Laan (POV), Jos Kerhoven (DZ) en Peter van Haasen (PVV).

Op de foto de drie indieners en burgemeester Hamming tijdens een digitale vergadering.

digitaal vergaderen haasen vd laan kerkhoven hamming

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *