Stom stom stom… na het zoveelste uitstel schreven we vorige week dat we er vertrouwen in hadden dat de brug tussen Parkstraat en Volkspark deze week af zou komen.

Dat was weliswaar drie maanden later dan gepland en zeven maanden na het begin van het werk, maar klaar is klaar.

Niet dus…

Letterlijk schreven we over “een lichtpuntje in de duisternis van de corona-crisis. De brug aan het eind is na ruim zeven maanden (bijna) af. De bouwer had beloofd om het deze week af te ronden, en aan de foto’s te zien gaat dat lukken.”

We checkten het aan het eind van deze week, en troffen werklui aan, een hek, borden met verboden toegang voor voetgangers en fietsers, een hijskraan, een opgebroken straat en… een brug (maar niet eentje waar je overheen kon).

Het wordt nog erger…

Eén van de omwonenden had contact met ‘een nogal stugge ambtenaar’ die kon vertellen dat de hoogte van de brug niet goed aansloot op de weg waardoor daar opnieuw aan gewerkt moet worden: het gaat dus nog langer duren.

Hieronder het filmpje (gemaakt voor de serie ‘Fietsen Op Niks Af‘ maar dus halverwege in schoonheid gesneefd). Onder het filmpje vatten we nog even de treurige geschiedenis van de bruggenbouw samen.

We schreven zes keer eerder over de brug, eind november gingen we op onderzoek uit (#1) in de buurt, bij wethouder Gerard Slegers en de bouwer. De wethouder liet weten dat Zaanstad en de bouwer “niet op één lijn lagen”. De bouwer wilde zo snel mogelijk beginnen: “liever vandaag dan morgen”.

Na ons onderzoek werd ‘constructief’ met de bouwer gesproken (#2) en in de week van 9 december zou het werk hervat worden. En dan zou de brug ‘eind februari’ af zijn. We namen eind december (#3) poolshoogte. Van de beloofde hervatting van de werkzaamheden was niks te merken.

Begin januari werd er dan toch gewerkt (#4). We schreven dat we alle vertrouwen in hadden dat eind februari gehaald zou worden. Ten onrechte. Ook deze deadline werd niet gehaald. De nieuwe einddatum (#5) was de week van 16 maart volgens de aannemer.

En vorige week schreven dus dat we er alle vertrouwen in hadden… (#6) stom stom stom… vandaag dus #7.