Participatiestaking bij plan windturbines Noorder IJ-plas

Participatie bij de ontwikkeling van windturbines aan de Noorder IJ-plas en het Cornelis Douwes terrein is ‘een wassen neus’ volgens deelnemers.

De ontwikkelaar Amsterdam Wind en procesmanagers van de Gemeente Amsterdam willen geen onderzoek dat deelnemers juist graag uitgevoerd willen zien maar snel een keuze voor een van de drie alternatieven die zij hebben ontwikkeld.

De ‘participatiestaking’ wordt nodig geacht “omdat een feitelijke bewonersparticipatie niet van toepassing is; we willen eerst de gevraagde onderzoeken opgenomen zien in de Milieu Effect Rapportage (m.e.r.). Pas dan is er sprake van een eerlijke participatie.”

Amsterdam Wind is al een stap verder – een stap te ver aldus de boze deelnemers aan het participatieproces. De ontwikkelaars hebben al drie varianten van de plannen voorgelegd. Het zijn volgens omwonenden ‘immens hoge windturbines’. Amsterdam Wind is volgens hen van plan om op korte termijn al een vergunning aan te vragen voor een van die varianten.

Onder de alternatieven. Rechts boven: vijf ‘kleine’ turbines van 100 meter hoog. Links onder een plan met drie windmolens van 160 meter en rechts onder een alternatief met drie turbines van 130 meter.

Foto boven: protest van bewoners in juli 2021.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • H Pentermann

  Laat Amsterdam die schadelijke en al achterhaalde windmolens lekker op de Dam zetten.
  Dan kan groen links en hun linkse arrogante achterban daar heerlijk van genieten.
  Wij blijven ons met alle mogelijke middelen tegen de plaatsing van die rotzooi verzetten.

 • Anneke van Bruggen

  Windmolen energie is achterhaald en omgevingsvervuilend.
  Alleen de ontwikkelaars worden hier rijk van.
  Besteed het overheidsgeld aan kernenergie.
  Dus tegen de plaatsing.

 • Jan Dirk Schouten

  Eerst alle feiten en rapporten en dossiers voor iedereen openbaar:9 dat is slechts het startpunt voor gedachten vorming en beslissingen. Bestuurders en ambtenaren 100% openheid is noodzakelijk. Jullie zijn ervoor de burgers. Zij betalen jullie. Wie betaalt bepaalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *