Windmolens Noorder IJ-plas stapje dichterbij

De plannen voor een windmolenpark bij de Noorder IJ-plas in Amsterdam-Noord, op de grens met Zaandam, zijn een stapje dichterbij gekomen door de publicatie van een ‘Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau’ waarin de normen waaraan het park moet voldoen, uiteen worden gezet.

In het gebied van de Noorder IJ-plas en het aangrenzende Cornelis Douwesterrein moeten drie tot vijf windturbines komen. Als er 45 GWh geleverd moet worden gaat het om vijf turbines met een maximale tiphoogte van 150 meter.

De ‘Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau’ ligt nu ter inzage, daarna komt een milieueffectrapport (MER) en pas daarna een omgevingsvergunningaanvraag.

In totaal wil Amsterdam ongeveer 17 extra windturbines. De Noorder IJ-plas en het Cornelis Douwesterrein behoren tot een van de zeven zoekgebieden voor windenergie. Dit gebied is het verst in de ontwikkeling.

Deel dit artikel:

6 reacties op Windmolens Noorder IJ-plas stapje dichterbij

 1. Caroline Boone schreef:

  Vreselijk dit! Laat gemeente Adam zoeken naar alternatieve energiewinning mbv het water daar ter plekke ipv dit prachtige groene pareltje te ‘vervuilen’ met wéér die achterlijke dingen.
  Die alternatieve technieken om uit water energie op te wekken zijn er! Maak daar een pilot van!

 2. Arno pronk schreef:

  Helemaal mee eens, kijk naar alternatieven i.p.v. verstoring van de natuur en het genot van de bewoners in de noorderijplas

  • Jordy den dunnen schreef:

   Zorg eerst dat het energienetwerk word aangepast ..iplv deze nu overbodige zooi neer te zetten..het is niks en het word niks heel dat energie gezeik ..

 3. Arnold van Emmerik schreef:

  Ik schaam me voor het slechte nabuurschap van mijn stad.

 4. Elina Well schreef:

  Zijn de omwonenden ook om hun mening gevraagd? Of raast Amsterdam maar door?

 5. Peter Videlet schreef:

  Wat is de afstand tot die woningen aan de andere zijde van de plas? Worden die uit gekocht?
  Met 2 molens op zee heeft niemand er last van en blijft de natuur en rust behouden.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *