Weer uitstel bij de Hemmes

Niet eind januari maar pas in maart of april zal de gemeenteraad van Zaanstad op de hoogte gebracht worden over de ontwikkelingen rond de Hemmes.

Krieger kan pas deze maand met ‘betrokken partijen’ overleggen en bovendien wil de gemeente ‘nadere financiële onderbouwing’. De Hemmes heeft Zaanstad al ruim € 2 miljoen gekost.

Aanvankelijk zou de raad in oktober 2018 al van Krieger horen. Eerder beloofde de wethouder na vragen van ROSA ‘een voorstel voor de ontwikkelrichting van De Hemmes’ op 31 januari in het Zaanstad Beraad te brengen en op 14 februari in de gemeenteraad te laten behandelen.

Uiterlijk begin 2021 moet gebouwd worden op de Hemmes volgens Zaanstad. In juni van 2018 werd De Hemmes toegevoegd aan de 15 grote woningbouwprojecten die binnen drie jaar van start moeten gaan in Zaanstad.

Het wijkje moet zelfvoorzienend en klimaat-neutraal worden, met o.a. drie windmolens. Het deel dat in handen is van Zaanstad zou snel bouwrijp worden gemaakt.

Zaanstad heeft eerder bekend gemaakt dat als reguliere woningbouw niet lukt, de grond bestemd kan worden voor ‘tijdelijke, verplaatsbare woningen’.

De Hemmes heeft Zaanstad inmiddels ruim € 2 miljoen gekost, € 1,5 miljoen voor de aankoop, de proceskosten over 8 jaar (€ 450.000) en de kosten voor diverse onderzoeken (€120.000). Of de € 200.000 subsidie die toegezegd is aan de Hemmesgroep wordt uitgekeerd is nog onduidelijk.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *