De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Wij vroegen een fijne selectie van deze rijkdom, om vanuit hun schatkamer tien zeggende beelden te kiezen, waarmee we een overzicht vormen van 2018.

Dat deden ze!

Tot aan 2019 worden we elke dag getrakteerd op snoep voor het oog…

We beginnen de serie met de 10 foto’s van Marjolein Lensink. Ze is geboren en getogen in Zaandam en voelt zich ook echt met de Zaanstreek verbonden. Met man en honden woont en werkt ze aan de Zaan:

“Ik kijk graag en probeer altijd iets bijzonders te vinden in het gewone, het onopgemerkte. Op zoek naar ‘de parel in de knopendoos’. Een schaduw of spiegeling, een op het eerste gezicht saaie muur, een wolk, alles kan bijzonder zijn. In de winterperiode heb ik een zwak voor verloren handschoenen. Ik verzamel ze fotografisch onder #lostgloves collected. Inmiddels heb ik er ruim 250.”

1. De spreeuwen in het Noordsterpark maken een hartje voor me.

2. Het Monethuisje aan de winterzaan

3. Zomer: een pikant gesmolten ijsje

4. Hembrugterrein spiegelingen

5. Circus in het Burgemeester in ’t Veldpark

6. Het Hembrugterrein. Ik gaf er deze zomer een aantal workshops. Blijft mooi!

7. De Shtandart kwam naar Zaandam

8. Tijdens de laatste workshop op het Hembrugterrein. Compositie met roze lego blokje

9. Berkenherfst

10. Dagelijkse structuren. Herfst.

Marjolein

Haar telefoon is haar camera voor 99% van de foto’s die ze maakt. De techniek is ondergeschikt aan ‘het zien’.  Marjolein exposeert regelmatig en geeft ook workshops telefoonfotografie. De eerstvolgende expo: 19 en 20 januari in het Weefhuis en zondag 19 mei organiseert ze een InstaBoat naar IJmuiden op een tweemaster Klipper uit 1906. Een dag varend (en bij goede wind ook zeilen) fotograferen en een uitstapje in de haven van IJmuiden. Er is nog plek voor 14 mensen.

Haar motto:

“Alles is er al, het wacht om gezien te worden”.

www.marjoleinzaandam.nl Instagram: @marjolein_zaandam @lostgloves_collected

______________________________________________

Meer zeggende 2018-foto’s