De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Wij vroegen een fijne selectie van deze rijkdom, om vanuit hun schatkamer tien zeggende beelden te kiezen, waarmee we een overzicht vormen van 2018.

Dat deden ze!

Tot aan 2019 worden we getrakteerd op snoep voor het oog…

Vandaag genieten van de 10 foto’s van Sely Friday (Sven Woodside). Verschillende analoge cameras en daarna ambachtelijk thuis ontwikkeld… Ambachtelijk! Hij publiceert foto’s op zijn blog en op Flickr.

1. Thou Shall Not Pass. Prins Bernard Burg (Westzijde)

2. Diggin’ Up The Road. Een van de vele keren dat de Westzijde opgegraven werd/wordt. Ze zijn er nog mee bezig na twee jaar lijkt het, om de westzijde een beter (veiliger?) stukje Zaandam te maken. Maar voorlopig is het een fantastisch parcours met de dagelijkse veranderingen van het stoepje de afgelopen maanden.

3. Curb Your Cones. Gedempte gracht/Westzijde/Peperstraat. We hebben meer kleur nodig, en meer pollers Helemaal mee eens.

4. Zaan Sparkler. In het voorzaan. Mijn jongste zwemster neemt afkoeling in het voorzaan tijdens de hele hete zomer.

5. Sk8 under A8. Skatepark onder het A8 in Koog aan Zaan. ’S ochtends is het meest rustig moment van de dag maar je kunt er nu aller tijden van de dag terecht want de gemeente heeft nieuwe (LED) lichten aan gebracht.

6. Driving Rain. Door de voorruit van de auto (geparkeerd) in de Enge Wormer.

7. 360˙ Panorama in de Voorzaan. Nog meer zomer avond afkoeling in de Voorzaan.

8. Good Morning Zaandam. Burgermeester In ’t Veldpark.

9. Balancing. Loswal aan de Voorzaan kan soms ook een speeltuin/toestel zijn voor personen met een zwemdiploma.

10. Wijde/Enge Wormer Triptych.

Sely Friday

Sven houdt al sinds september 2003 een fotoblog – een visueel dagboek – bij. Het is zijn manier om creatief te blijven en oog te houden voor zijn omgeving.

______________________________________________

Meer zeggende 2018-foto’s