Handhaving schuttingen Koog aan de Zaan opgeschort

In februari van dit jaar filmden we de schuttingen en bouwseltjes die vanaf 1977 in goede harmonie tussen buren waren opgetrokken in de voortuinen aan de Kopakker in Koog aan de Zaan.

Handhaving was, na 42 jaar, hyperactief geworden en besloot ‘projectmatig’ in te grijpen.

Gelukkig was de gemeenteraad wakker (voornamelijk DZ en SP), en in maart werd besloten dat er geen haast gemaakt zou worden met het neerhalen en beboeten van de boel. Of zoals de burgemeester het mooi benoemde: de zaak werd ‘getemporiseerd’.

Opschorten was toen teveel gevraagd, maar dat is wel wat er nu gebeurt. De bewoners ontvingen een brief waarin de dwangsommen worden ingetrokken tot nader orde.

Er zal een onderzoek gedaan worden – dat lang kan gaan duren – waarin bekeken wordt of de regels in de nota Woonbebouwing kunnen worden verruimd. Dit zou betekenen dat er meer kan worden toegestaan in de voortuinen.

Dat is mooi nieuws! Al is het niet wenselijk dat een van je buren (belanghebbende) gaat klagen over wat er in je voortuin staat, want dan moet ZNSTD alsnog handhaven.

Hier nog even het eerste filmpje:

Ons dossier: handhaving in Westerkoog (24 februari), vragen van SP en DZ (29 februari), in Assendelft (9 maart), de brief aan de raad (21 maart), de motie (21 maart).

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *