Wel brug, geen doorgang (Parkstraatbrugdrama #8)

Eigenlijk fietsen we liever over deze brug dan dat we er over moeten schrijven. Maar we doen het toch, omdat het moet…

Deel 8: brug klaar, maar fietsen ho maar. Nu is het straatje weer niet af. Op 7 april is het zeven maanden geleden dat het bruggetje werd afgesloten om er een nieuwe voor in de plaats te krijgen. Er rust weinig zegen op.

We schreven zeven (!) keer eerder over de brug (en blijven dus volhouden):

 1. eind november gingen we op onderzoek uit, wethouder Gerard Slegers liet weten dat Zaanstad en de bouwer “niet op één lijn lagen”. De bouwer wilde zo snel mogelijk beginnen: “liever vandaag dan morgen”.
 2. Na ons onderzoek werd ‘constructief’ met de bouwer gesproken: in de week van 9 december zou het werk hervat worden. De brug zou ‘eind februari’ af zijn.
 3. We namen eind december poolshoogte. Van de beloofde hervatting van de werkzaamheden was niks te merken.
 4. Begin januari werd er dan toch gewerkt. We schreven dat we alle vertrouwen hadden dat eind februari gehaald zou worden.
 5. Ook dat werd niet gehaald. De nieuwe einddatum was de week van 16 maart volgens de aannemer.
 6. Half maart schreven we dat we er opnieuw alle vertrouwen in hadden… stom stom stom.
 7. Toen de deadline daar, was fietsen we vol vertrouwen de Parkstraat in (filmpje!) en werden gestuit door een hek.

In ons archief stuitten we op een filmpje uit 1970 waarin de brug voorkwam, hier een foto, het filmpje volgt later in onze serie Zaandam in 8 mm:

brug parkstraat

De situatie van zaterdag 28 maart 2020 (ondernemende voetgangers hebben langs de vaart een olifantspaadje gemaakt, hun geduld is op):

brug parkstraat 28 maart 2020 orkaan

Deel dit artikel:

10 reacties

 • hans van loo

  Als dit bericht op 1 april zou zijn gelanceerd zou je nog kunnen denken aan een grap.

 • Jaap Meeuwsen

  Ja, maar zo’n stuk weg vereist nogal wat overleg hoor.
  Dat is niet zomaar gedaan.
  Gewoon even geduld hebben 🙂

 • H Aartsen

  Eerder schreef ik al dat op het bord dat de afsluiting aankondiging alleen de begindatum aangaf. Achteraf vooruitziende blik of ???

 • Ton Lameijer

  Wat ik nog het ergste vindt, is dat dit soort idiote zaken, bij de Gemeente zo langzamerhand ‘normaal’ worden gevonden. Denk maar eens aan de soap met de bouw (nou ja, bouw) van de nieuwe school Et Buut! De Wilhelminasluis in Zaandam, de Ikea vestiging op het Bruynzeelterrein, de Zaanbrug in Wormerveer en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  • De Orkaan

   Wilhelminasluis en Zaanbrug zijn projecten van de Provincie. Et Buut is verantwoordelijkheid van Zaan Primair (maar daar zouden ze wel wat initiatief kunnen nemen bij Zaanstad) en de Ikea is geen bouwproject maar een ‘halve’ belofte van Ikea die ze niet nakwamen (is toch wat anders).

   • Jan van Zaane

    U hebt daar natuurlijk gelijk in, maar een beetje meer alertheid zou geen kwaad kunnen. In alle bovenstaande gevallen had eerder aan de bel getrokken kunnen worden. Daar zijn genoeg formele en informele contacten voor. En bijvoorbeeld bij gebouw De Bres/La Breche, dat nu wat in de belangstelling staat wegens verwaarlozing, vroeger kon de gemeente een zgn. aanschrijving doen. Bestaat die mogelijkheid niet meer?

 • Frank Peter

  De reden dat de brug nog niet open is ; plotseling heeft iemand zich gerealiseerd dat de oprit vanaf de parkzijde toch wel erg abrupt is… Nu moet die weer aangepast worden… Er moeten toch wel bijzonder domme mensen verantwoordelijk zijn voor dit soort bouwwerken!

 • Gert Jan Negrijn

  Vanmiddag rondje gelopen.
  Ging ervan uit dat het nu wel klaar zou zijn, maar niet dus.
  Aan de parkzijde is het hermetisch afgesloten.
  Slechts circa 20m2 bestraten en we kunnen er weer door!
  Ik begrijp dat het momenteel hectische tijden zijn en andere prioriteiten zijn. Maar zie verschillende straatwerkzaamheden hier en daar.
  Laat dit werk dank ook even meenemen aub.
  Sterkte allemaal.

 • Frieda kok

  Om te janken, niemand maakt zich er even hard voor, lekker schuive van buro naar buro.
  Bevestigd het oordeel over gemeenteambtenaren,
  Hehe de dag is weer om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *